Şehit edilen 33 er için dev anma töreni!

Şehit edilen 33 er için dev anma töreni!
Bingöl'de terör örgütü PKK mensupları tarafından 24 yıl önce şehit edilen 33 asker, törenle anıldı.

Bingöl-Elazığ karayolunun Bilaloğlu köyü mevkisinde, 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen silahsız 33 eri anmak için Anıttepe'de tören düzenlendi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bingöl valisi Yavuz Selim Köşger, 24 Mayıs 1993'te şehit edilen 33 askeri anmak için toplandıklarını belirti.

'BU VATAN ŞEHİT KANIYLA SULANMIŞTIR'

Bu toprağın, bu vatanın her karışının şehit kanlarıyla sulandığını kaydeden Köşger, şunları söyledi:“24 Mayıs 1993’te menfur bir hadiseyle şehit edilen 33 erimizi anmak için toplandık. Onları bir kez daha bu milletin hafızasından hiç silinmeyecek bir şekilde kazınmış olan bu acı hatırayı, elim hadiseyi bir kez daha yerinde andık. Bu toprağın, bu vatanın her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu toprak kolay vatan kılınmamıştır, bu uğurda çok şehitler, çok gazilerimiz olmuştur, çok büyük mücadeleler, badireler atlatılmıştır. Artık terörün sonuna gelindiğini, bu kahpe terörün bitmek üzere olduğunu, bunların buralardan ülkemizden sıyrılıp gideceklerini, kahraman silahlı kuvvetlerimizle, güvenlik güçlerimizle, korucularımızla, polislerimizle topyekün yürütülen mücadelenin zaferle taçlanacağını hissediyorum. İnşallah ülkemiz tekrar huzura kavuştuğunda, şehitlerimizde rahat edeceklerdir”

'ABD'NİN SİLAH DESTEĞİNİ KINIYORUZ'

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, törende yaptığı konuşmada, silahsız 33 askerin pusuya düşürülerek şehit edildiklerini hatırlattı. Terör örgütünün yıllarca Kürt, Türk, Zaza, Arap, asker, polis, korucu ve sivil ayırımı yapmadan, binlerce vatan evladını şehit ettiğini anımsatan Tan, "Bingöl'ü seçmelerindeki neden teröre destek vermeyen Bingöllüler ile diğer illerinde yaşayan insanları birbirlerine düşürmekti" dedi. Amerika’nın YPG ve PYD’de silah vermesini eleştiren Tan, şunları söyledi: “Amerika’nın verdiği silahlarla terör örgütü ülkemizde belki yüzlerce polis, asker ve vatandaşımızı şehit edecek. Bu desteği şiddetle kınıyoruz. Ayrıca İdam cezasının da bir an önce getirilmesini ve buda şehit ailelerinin haklı bir talebidir”

'ASLA UNUTMAYACAĞIZ'

49. Komando Tugay Komutanlığında görevli piyade yarbay Deniz Dönmez ise, konuşmasına şehit 33 askerin adını okuyarak başladı. 33 vatan evladının 24 yıl önce bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edildiğini kaydeden Dönmez, “Okuduğum isimler, 24 Mayıs 1993’te intikal halindeyken bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 33 silahsız ve 20’li yaşlarda gencecik vatan evlatlarının adlarıdır. Düzenlenen bu törenle amacımız, bu hain saldırıyı değil, vatanımız, milletimiz ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden, aziz şehitlerimizi asla unutmadığımızı ve ebediyete kadar da unutmayacağımızı hatırlatmaktır” ifadelerini kullandı.

DEV ANMA TÖRENİ

Bingöl halkının terörle değil, güzellikleri ve şanlı kahramanlıklarıyla anılmak istendiğini söyledi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından tören, 33 askerin temsili mezarlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Törene, 49. Komando Tugay Komutanı Albay Hakan Bayer, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Koç, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.