Günlerdir konuşuyordu! Erdoğan son noktayı koydu

Günlerdir konuşuyordu! Erdoğan son noktayı koydu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel seyehati öncesi Ankara'da gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın mensuplarına açıklama yaptı, soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetin 'siyasette FETÖ temizliği' yapılmadığına ilişkin iddialarına sert bit dille cevap vererek, "Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söylerim, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle! Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadını söylüyorsan, bu konu şu anda yargıyla alakalı. Kalkıp denetimli serbestlik kararı vermiş, beraat vermemiş. Dolayısıyla yargıyla alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu olmadığı halde AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları:

"Klasik tehditlerin yanı sıra, malum mülteci krizi, siber saldırılar, tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemdeyiz.Tüm bunlar bizim de ulusal güvenliğimizi ciddi şekilde tehdit ediyor. Terör bu tehditler arasında en önemli olanı.Bilhassa NATO müttefiklerinin tam bir dayanışma ve işbirliği içinde olması zorunludur, anlık istihbarat paylaşımı şart. Brüksel'de bu konuları ele alacağız. Ayrıca bazı devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapacağım. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşeceğim.

TERÖR KÜRESEL BİR SORUN

Terör eylemlerinde hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz. İngiltere'ye desteğimizi sürdüreceğiz. Şunu dünyanın kabul etmesi gerekiyor ki, terör küresel bir sorundur. Benim teröristim, senin teröristin ayrımı hala devam ediyor. 

SORU-CEVAP:

AK PARTİ'DE A TAKIMI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

Bizde A takımı, B takımı yok. Seçilenlerin hepsi A takımı. Seyahatimiz sonrası değerlendirmelerimizi yapıp geleceğe yönelik ne gibi adımlar atılacak karar vereceğiz. Bütün Bakanlıklar yıl sonuna kadar neler yapacaklar bunu önümüze koymalı.  Bu yol haritası 6 aylık değil, 2019'a kadar devam edecek bir yol haritası olacak. Her bakan ve bakanlık önümüzde ne var, ne yapacağız bunu tüm çalışma arkadaşları ile paylaşacak.Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti'de kuracağım ekiplerimle Bakanlıkların haritalarını yakın takibe alacağız.

GRUP TOPLANTILARINA KATILACAK MI?

Parlamentodaki haftalık toplantılarımızı yaptığımız Salı toplantıları dışında tabii ki toplantılarımız yapılacak ama meclis salonuna girmek gibi bir konumum yok. Ama grup toplantılarında haftalık konuşmalarımızı yapacağız.

AB'YE SERT ÇIKTI

Bizim AB'den kopmak diye bir derdimiz yok AB de üzerine düşeni yapması gerekiyor.54 yıl oldu AB neyi bekliyor?AB şunu bekliyor Türkiye kendisi çekilsin.. Bizde görüşmelerde bunu söyleyeceğiz. Avrupa Birliği bizim olmazsa olmazımız değil bunu konuşacağız.

AVUSTURYA'NIN TÜRKİYE İLE İLGİLİ BLOKE GİRİŞİMLERİ

Çok kısa bloke eden bloke olur. Olay bu kadar net.

SİYASETTE FETÖ TEMİZLİĞİ

Siyasette bu temizliğin yapılmadığını iddia eden bunu somut olarak ortaya koyması lazım. Hep söylerim, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Kimse bu söyle! Kalkıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın damadını söylüyorsan, bu konu şu anda yargıyla alakalı. Kalkıp denetimli serbestlik kararı vermiş, beraat vermemiş. Dolayısıyla yargıyla alakalı bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu olmadığı halde AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddi değil. Önce bunlar kendi işleriyle uğraşsınlar.

ALMANYA İLE İNCİRLİK KRİZİ

Almanya İncirlik'ten giderse güle güle deriz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.