'Yılanlı Köy'e ziyaretçi akını!

'Yılanlı Köy'e ziyaretçi akını!
Bayburt'un Kırkpınar köyünde birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan yılanları görmek isteyen çok sayıda vatandaş çeşitli illerden bu köye geliyor.

Bayburt'un Kırkpınar köyünde birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan yılanları görmek isteyen çok sayıda vatandaş, köye gelip şifa bulmaya çalışıyor.

KÖYLÜLER YAKALAYIP BİDONLARA KOYUYORLAR

Her yıl mayıs ayının ilk haftasında yuvalarından çıkan ve boyları 30 ile 50 santimetre uzunluğundaki yılanlar, bazı köy sakinlerince yakalanarak haziran ayının ilk haftasına kadar bidonlar içerisinde saklanıyor. Yılanlar daha sonra, hastalıklara iyi geldiğine inanan ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

'YILANLI KÖY' OLARAK BİLİNİYOR

Yörede 'yılanlı köy' olarak da bilinen ve kent merkezine 30 kilometre mesafede yer alan Kırkpınar köyündeki yılanların çeşitli hastalıkları tedavi ettiği inancı, her bahar döneminde bu köye ilgiyi de arttırıyor.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN İNSANLAR GELİYOR"

Köy Muhtarı Aşkın Batmaz, AA muhabirine, yılanların mayıs ayının 15'inden sonra ortaya çıktığını ve 15 günden sonra yılanların ortadan kaybolduğunu söyledi.

Şifalı olduğuna inanılan yılanların ününün yurt içi ve yurt dışına yayıldığını belirten Batmaz, "Türkiye'nin her tarafından, değişik şehirlerinden insanlar buraya geliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.