UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oldu!

UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon belli oldu!
Manchester United, UEFA Avrupa Ligi finalinde Ajax'ı 2-0 yenerek tarihinde ilk kez UEFA Kupası kazandı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de bulunan Friends Arena'da oynanan ve Sloven hakem Damir Skomina'nın düdük çaldığı final maçında Manchester United'a kupayı getiren goller 18. dakikada Paul Pogba'dan ve 48. dakikada Henrikh Mkhitaryan'dan geldi.

Böylece Manchester United tarihinde ilk kez UEFA kupasını kazanmış oldu. Manchester United menajeri Jose Mourinho, hem Şampiyonlar Ligi'ni hem de UEFA Kupası / Avrupa Ligi'ni ikişer kez kazanan ilk teknik direktör oldu.

Ajax'ın ilk 11'inde yer alan 17 yaşındaki stoper Matthijs de Ligt, bir Avrupa kupası finalinde sahaya çıkan en genç oyuncu oldu.

Fransız orta saha oyuncusu Pogba, Manchester United'ı 18. dakikada 1-0 öne geçirdi. Pogba'nın ceza yayından çektiği şutta savunmaya çarpan top, kaleci Onana'yı yanılttı ve ağlarla buluştu.

Takımların orta sahada fazlaca top kaybettiği ilk yarıda, Ajaxlı Traore'nin 15, Manchester Unitedlı Valencia'nın ise 24. dakikadaki girişimleri dışında kaleyi tutan şut atılmadı.

Manchester United, ikinci yarıya golle başladı. 48. dakikadaki köşe vuruşunda Smalling'in yaptığı kafa vuruşunu, altı pas içinde tamamlayan Mkhitaryan, skoru 2-0'a getirdi.

Kalan bölümde başka gol olmayınca UEFA Avrupa Ligi'ndeki son 10 maçını kaybetmeyen Manchester United, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Kupanın sahibi olan United, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını da elde etti.

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho böylece Porto ve Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi, yine Porto ile UEFA Kupası'nda elde ettiği şampiyonluklardan sonra kariyerindeki 4. Avrupa kupasını kazandı.

Manchester Unitedlı futbolcular, kupa töreninde madalyalarını almaya giden Ajaxlı oyuncular için koridor oluşturdu ve onları alkışladı.

Stat: Friends Arena
Hakemler: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan (Slovenya)
Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Sanchez, Riedewald (Dk. 82 De Jong), Klaassen, Schöne (Dk. 70 Van de Beek), Ziyech, Traore, Younes, Dolberg (Dk. 62 Neres)
Manchester United: Romero, Valencia, Smalling, Blind, Darmian, Fellaini, Herrera, Pogba, Mata (Dk. 90 Rooney), Mkhitaryan (Dk. 74 Lingard), Rashford (Dk. 84 Martial)
Goller: Dk. 18 Pogba, Dk. 48 Mkhitaryan (Manchester United)
Sarı kartlar: Dk. 31 Mkhitaryan, Dk. 52 Fellaini, Dk. 78 Mata (Manchester United), Dk. 58 Veltman, Dk. 64 Younes, Dk. 78 Riedewald (Ajax)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.