FETÖ elabaşı: Facebook haram, ByLock helal

FETÖ elabaşı: Facebook haram, ByLock helal
FETÖ'cülerin, Gülen'in "Facebook haram, ByLock helal" fetvası olduğunu söyleyerek "ByLock" kullanımını yaygınlaştırmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin "ideolojik" kanadına yönelik 4 ilde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan eski öğretmen, itirafçı olarak örgütle ilgili çeşitli bilgiler verdi. 

Uzun yıllar örgütün eğitim kurumlarında çalışan itirafçı, 17-25 Aralık  sürecinden sonra kopmaları önlemek amacıyla özel önlemler alındığını, itirafçı  örgüt üyelerinin sosyal medya hesaplarının dahi takip edildiğini söyledi. 

"FACEBOOK HARAM, BYLOCK HELAL"

FETÖ yöneticilerinin, 17-25 Aralık sürecinin ardından bazı sosyal  paylaşım sitelerini hedef alarak "haram" yakıştırmasında bulunduklarını dile getiren itirafçı, aynı yöneticilerin örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock"u helal olarak nitelendirerek, FETÖ elebaşı Gülen'in  "Facebook haram,  ByLock helal" şeklinde sözde fetvası olduğu yönünde söylemlerde bulunduklarını ifade etti. 

İtirafçı, bu sayede örgüt üyeleri arasında "ByLock"un yaygınlaştırılmasının amaçlandığını kaydetti.

MÜFETTİŞLERİN EVİNDE ARAMA 

FETÖ'nün örgüt içinde meydana gelen olumsuzlukları atadığı sözde  müfettişlerle soruşturduğunu bildiren itirafçı, bu müfettişlerin il il  gezdiklerini, örgüt üyelerinin üstünü ve evlerini aradığını, bilgisayar, tablet  gibi elektronik cihazları kontrol ettiğini anlattı.  

FETÖ'ye ait okullarda öğrenim gören tüm çocukların ve ailelerinin bilgilerinin kayıt altına alınarak arşivlendiğini vurgulayan itirafçı şunları söyledi;

"Çalıştığım okulda tüm öğrencilerle ilgili arşivler tutuluyordu, kayıtlar özenle  saklanırdı ve çocukların yaşamları bu kayıtlar doğrultusunda yönlendirilirdi.  

Bazı öğretmenlerin 'Biz excel cemaatiyiz bu bilgiler bizim için önemli' yönünde  konuşmaları olurdu. Öğrenciler 1'den 5'e kadar numaralarla derecelendirilirdi, bu  numaralar onların ve ailelerinin örgüte bağlılıklarını anlatırdı."

FETÖ'CÜ KANTER'E DESTEK KAMPANYASI 

Örgütün propagandasını yapan FETÖ'cü  basketbolcu Enes Kanter'in NBA All-Star seçilmesi için tüm örgüt mensuplarına sosyal medya hesapları üzerinden kampanya yürütülmesi yönünde talimat verildiğini dile getiren itirafçı, eğitim  kurumlarının örgütün omurgası olduğunu belirtti.  

Uşak merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda 13 kişi gözaltına  alınmış, tamamı örgütün kriptolu mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullanan şüphelilerden 12'si tutuklanmış, bir şüpheli adli kontrol kaydıyla serbest  bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.