İstanbul'da polisten taksilere sıkı takip

İstanbul'da polisten taksilere sıkı takip
Durdurulan taksiler K-9 köpekleriyle didik didik arandı, yolcuların ise GBT’si sorgulandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ilçe emniyet müdürlükleri tarafından özel harekat, narkotimleri ve trafik denetleme şube müdürlüğünün desteğiyle 300 polisin katıldığı 50 ayrı noktada ticari taksilere yönelik sabit yol uygulaması yapıldı.

Dev uygulamada durdurulan taksiler ve yolcuları GBT’sini sorgulanırken, polis “İra” isimli K-9 köpeğiyle araçları didik didik aradı.

wuw5q_1495720514_1173.jpg

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından 25 ilçede 50 ayrı noktada sadece ticari taksicilere yönelik sabit yol uygulaması gerçekleştirildi. İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen uygulamaya Özel Hareket Polisleri, narkotimleri, Önleyici Hizmetler ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı 300 polis destek verdi.

Uygulama kapsamında Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı Balo Sokak girişindeki uygulama noktasında ticari taksiler durduruldu. Taksi şoförleri ve içerisindeki yolcular, polis ekipleri tarafından üst araması yapılarak Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgusu gerçekleştirildi.

Taksiler “K-9 “köpekleri ile didik didik arandı

Şoförlerin ve yolcuların GBT sorguları gerçekleştirilirken, polis “İra” isimli K-9 köpeğiyle araçları didik didik aradı. Uygulamaya takılan bir taksinin yolcusu, “Uygulamadan memnunuz, devamlı böyle şeyler olmalı. Asayiş için bu gerekli” dedi. Başka bir yolcu ise “Uygulamanın yapılmasından memnunuz” ifadelerini kullandı.

Yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanılmazken, polis ekipleri uygulamaları ve aramaları devam ettireceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.