Gülen esprisi herkesi çileden çıkardı!

Gülen esprisi herkesi çileden çıkardı!
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ifadesinde ’ürkütücü’ dediği Kurmay Albay Fırat Alakuş'un Gülen esprisi şehit yakınlarını çileden çıkardı.

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davada savunma yapan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ifadesinde ’ürkütücü’ dediği Kurmay Albay Fırat Alakuş savunmasını yaptı.

Alakuş 'darbe123' yazılı notun, şifresi olduğunu savundu. Genelkurmay baskınındaki görüntülerini kabul etti, korumak için geldiğini savununca hakim "Görüntüleriniz burada, al bir tane düşman unsur göster ben bu işi bırakayım" dedi.

Alakuş'un 'Fetullah Gülen esprisi' ise müşteki ve şehit yakınlarının büyük tepkisini çekti.

HAKİM: 'BİR TANE DÜŞMAN GÖSTER, BEN MESLEĞİ BIRAKAYIM'

Eski Kurmay Albay Fırat Alakuş, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in sorularını yanıtladı. Fırat Alakuş, bir soru üzerine, Koruma Astsubayı Piyade Başçavuş Bülent Aydın'ın şehit edilmesi olayını görmediğini söyledi.  

Genelkurmay Karargahı'na dışarıdan yapılan saldırılara karşı burayı korumakla görevlendirildiğini öne süren Alakuş'a, Başkan Dik, Genelkurmay Karargahı içi ve dışında kameralara yansıyan görüntüleri gösterdi. Dik, "Görüntüleriniz burada, al bir tane düşman unsur göster ben bu işi bırakayım." dedi.

GÜLEN ESPRİSİ ŞEHİT YAKINLARINI KIZDIRDI

Başkan Dik'in, "Gülen için ne diyeceksin?" sorusu üzerine, sanık Alakuş gülerek, "Orada değildi, onu söyleyebilirim." dedi. Alakuş'un gülümsemesine, şehit ve müşteki yakınları, "Tiyatro yapıyor katil." diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Dik'in, Genelkurmay Karargahı'na getirilen Kara Harp Okulu öğrencilerinin, ateş emrinin özel kuvvetler personelinin verdiğini ve zorla ateş ettirildiğini söylediklerini hatırlatması üzerine Alakuş, böyle bir şeyin mümkün olmadığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.