Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şaşırtan Fransız Bakan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şaşırtan Fransız Bakan!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Belçika’nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Wiltcher’s Steinberger Otel’de bir araya geldi.  
 
Erdoğan'ın, Macron ile görüşmesi 45 dakika sürdü.

ERDOĞAN: SİLAHLI KUVVETLERE BİR BAYANIN GELMESİ ENTERESAN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tercüme yaptığı iki lider arasındaki ayaküstü konuşmada konu bir ara Fransa'nın yeni Savunma Bakanı Sylvie Goulard'a geldi. Macron, Goulard'ı "Yeni savunma bakanı" diyerek Erdoğan'la tanıştırırken, Çavuşoğlu, "Daha doğrusu "Silahlı Kuvvetler Bakanlığı" olarak değiştirildi" diyerek araya girdi. Bunun üzerine Erdoğan, "Silahlı kuvvetlere bir bayanın gelmesi enteresan" karşılığını verdi.

MACRON ERDOĞAN'I İLGİYLE İZLEDİ

Macron ve Erdoğan'ın karşılaşması sırasında çekilen fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu. Macron'un Erdoğan ile konuşurken hayran bakışları ve heyecanlı tavırları sosyal medya kullanıcılarının da dikkatini çekti.

TERÖRİZMLE ORTAK MÜCADELE

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığı görüşmede Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların ele alındığı, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildiği belirtildi. Erdoğan ve Macron'un Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine dikkati çektikleri vurgulandı. 

ERDOĞAN'DAN MACRON'A SÜRPRİZ HEDİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'a "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" kitabını hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.