NATO resmen açıkladı: Biz de katılıyoruz

NATO resmen açıkladı: Biz de katılıyoruz
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyona katılmasına karar verildiğini, ancak muharip bir rol üstlenmeyeceğini söyledi.

Stoltenberg, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından  alınan kararlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ele aldıkları konulardan birinin terörle mücadele olduğunu kaydeden  Stoltenberg, bu konuda ittifakın çabalarının artırılmasına yönelik bir eylem  planı üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi.

Afganistan'daki eğitim görevinin devam etmesine karar verildiğini  belirten Stoltenberg, bazı ittifak üyelerinin bu misyon için asker gönderme  taahhüdünde bulunmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. DEAŞ karşıtı koalisyona verilen desteğin artırılması kararı  aldıklarını söyleyen Stoltenberg, bu çerçevede erken uyarı gözlem uçaklarıyla  daha fazla uçuş yapılacağını, bu sayede de daha fazla istihbarat paylaşımında  bulunacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"NATO'nun uluslararası koalisyonun tam üyesi olmasına karar verdik.  Tüm 28 ittifak üyesi halihazırda koalisyonun üyesi. Koalisyonda olmak, NATO'nun  muharip rol alacağı anlamına gelmiyor, ancak bizim terörle küresel mücadeleye  olan taahhüdümüze ilişkin güçlü bir mesaj gönderiyor. Aynı zamanda, NATO'nun  eğitim ve kapasite inşaası dahil siyasi değerlendirmelerde rol almasını  sağlayacak."

Genel Sekreter, NATO'nun Irak güvenlik güçlerine verdiği eğitime devam  edileceğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.