Yerli otomobil için ilk tarih belli oldu

Yerli otomobil için ilk tarih belli oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Genel Kurulu'nda yerli otomobil çağrısının ardından TOBB harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Üniversitesi'nde gerçekleşen TOBB'un 73. Olağan Genel Kurulu'nda yerli otomobilin TOBB çatısından çıkmasını istediğini söylemişti. Hatta, “Bir teklifim var. Bu milletin evladı olarak buna hasretim. Gelin, şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB yüzde 100 yerli otomobili 'Made in Turkey' olarak çıkarsın. Biz bu konuda yanınızdayız. Montajcılık bu millete yakışmıyor. Artık bu millet üretebilecek beyine de ürüne de sahip" demişti.

"SİZ YETER Kİ YANIMIZDA OLUN"

Toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bu sözler üzerine "Sayın Cumhurbaşkanım biz bunu yaparız. Siz yeter ki yanımızda olun. Siz bizim yanımızda olduktan sonra biz bunu yaparız" demişti.

İLK MODEL 2019'DA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yerli otomobil konusunda bir tarih verilebilir mi?" sorusuna, "Özel sektör öncü ve yüklenici olacak. Onlarla anlaşmaya vardıktan sonra tarih konusunda kesin konuşmak daha doğru olur. Ancak bizim hedefimiz 2019'da ilk modelin ortaya çıkmasıdır." yanıtını verdi.

OTOMOBİL TOPLANTISI 6 HAZİRAN’DA

Bunun üzerine TOBB’da büyük kapsamlı bir çalışma başlatıldı. TOBB Yönetim Kurulu'nda bu konuda nelerin yapılması gerektiği konusunda çalışmalar yapılıyor. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vakit kaybedilmeden yol haritasının çıkarılacağının sinyalini verdi. TOBB yetkilileri de, 6 Haziran'da gerçekleşecek TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı'nda da yerli otomobilin gündem maddesi olacağını söyledi.

YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “TOBB 73. Genel Kurulumuzda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yerli otomobil konusunda önemli bir sorumluluk üstlendik. Türk özel sektörü olarak bu işin altından kalkacağımıza inancımız tam. Çalışmalarımıza ivedilikle başlıyoruz. Vakit kaybetmeden, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü ile bir araya gelip, yol haritamızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.