Merkel: Türkiye de o masada olmalı

Merkel: Türkiye de o masada olmalı
G7 Zirvesi için İtalya'da bulunan Almanya Başbakanı Merkel, Libya görüşmelerinde Türkiye'nin de masaya oturması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya'nın Taormina kentinde yapılan G-7 Zirvesi çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında, Libya ve Suriye'deki krizleri değerlendirdiklerini ve bu krizlerin giderilebilmesi için nelerin gerekli olduğu konusunda çok sayıda ortak görüşü paylaştıklarını ifade etti.

"TÜRKİYE DE MASAYA OTURMALI"

"Bir birlik hükümetinin oluşturulması için Libya'daki siyasi süreci teşvik etmemiz konusunda görüş birliği sağladık." diyen Merkel, "Bunun için Libya'daki güçleri destekleyenler de masaya oturmalı. Bu ülkeler Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Katar ve Türkiye." ifadesini kullandı.

Suriye'deki barış sürecinin de ilerlemesi gerektiğini dile getiren Merkel, "Burada Mistura'yı ve BM sürecini desteklemek istiyoruz. Elbette Rusya ve İran da buna dahil edilmeli. Bu konuda büyük ölçüde görüş birliği içindeydik." şeklinde konuştu.

SİSİ İLE GÖRÜŞTÜKTEN SONRA DA AYNI ÇAĞRIYI YAPMIŞTI

Merkel aynı çağrıyı geçtiğimiz Mart ayında Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmede de yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.