Damat hakkında flaş iddia! Gizli iletişim...

Damat hakkında flaş iddia! Gizli iletişim...
Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in Kremlin'le doğrudan iletişim için gizli bir iletişim hattı kurmak istediği iddia edildi.

ABD'de bir süredir gündemin bir numaralı maddesi olan Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği ve Donald Trump'ın seçilmesini sağladığı iddialarını içeren soruşturmada oklar Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'e dönmüş durumda.

Dün Kushner'in FBI soruşturmasına takıldığını duyuran The Washington Post gazetesi bugün de Kushner'in Trump'ın ekibiyle Kremlin arasında gizli iletişim hatları oluşturmaya çalıştığını öne sürdü.

Habere göre, Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak Moskova yönetimine ilettiği bilgide, Kushner ve Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Trump Tower'da bir görüşme talep ettiğini söyledi. Kushner'in ayrıca Moskova yönetimiyle iletişime geçmek için Rusya'nın ABD'de bulunan diplomatik tesislerini kullanmayı önerdiği iddia edildi.

The New York Times ise, Rus diplomatlarla ilişkilerinin açığa çıkmasının ardından görevinden istifa eden Michael Flynn'in üst düzey Rus askeri yetkililerle Suriye ve diğer konularda görüşmek için bir hat kurulmasını istediğini iddia etti.

Geçtiğimiz aylarda da Trump'ın damadı Kushner'in Rus Büyükelçi Kislyak ve Rus banker Sergey Gorkov ile bir araya geldiği ve yaptırımların kaldırılması dahil birçok konuyu görüştüğü iddia edilmişti. Ayrıca Trump'ın başkanlığı devraldığı süreçte görev yapan geçiş ekibinin, Putin ile doğrudan iletişime geçilmesini sağlayacak gizli bir iletişim hattı kurulmasının yollarını aradığı iddiaları da ABD basınında yer almıştı.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.