Sultan nine 1 haftadır sokakta kalıyor

Sultan nine 1 haftadır sokakta kalıyor
Adana’da ev kirasını ödeyemeyince evinden atılan 80 yaşındaki Sultan Paracı bir haftadır sokakta kalıyor

Oğlu ile birlikte bir hafta öncesine kadar Yüreğir ilçesi Kozan Yolunda bir evde kiracı olarak ikamet eden Sultan nine. oğlu çalışmadığından kirayı ödemeyince eve sahibi tarafından sokağa atıldı.

Sultan Paracı oğlu ile birlikte Tahsilli Mahallesinde bir gecekondu olduğunu öğrenip oturmak için buraya geldi. Ancak ev çok kötü olduğu için Sultan nine eve yerleşemedi.

Eşyalarını evin önüne sokak kenarına koyan yaşlı kadın, bir haftadır burada kalıyor. Bir çekyat üzerinde hayatını geçiren Sultan Paracı’yı görüp üzülen mahalle sakinleri yardım etmeye çalışıyor.

Yaşlı kadını evlerine alıp banyo yaptırıp yiyecek ihtiyaçlarını gideren mahalleli, Ramazan’ın ilk günü Sultan nineye sahip çıkılmasını istiyor. Sultan Paracı ise oğlu olmasına rağmen eşyalarının çalınmaması için gece-gündüz buradan ayrılamıyor.

İlerleyen yaşına rağmen eşyalarını korumaya çalışan Paracı, "Ev sahibi bizi kirayı ödeyemediğimiz için sokağa attı. Mecbur kaldığımız için buradayız. Sokakta kalmak zor oluyor ama mecburum yapacak bir şey yok" dedi. Mahalle sakini Minyasi Atkıllı ise yaşlı kadına kendilerinin sahip çıktığını kadına oğlunun bile sahip çıkmadığını bir haftadır burada kaldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.