Merkel'in Trump'la imtihanı! İtiraf etti...

Merkel'in Trump'la imtihanı! İtiraf etti...
Almanya Başbakanı Angela Merkel, G7 Zirvesi'nde iklim konusundaki tartışmanın zorlu geçtiğini söyledi.

Merkel, İtalya'nın Taormina beldesinde düzenlenen zirvenin ardından Alman basınına yaptığı açıklamada, ABD dışındaki 6 ülkenin ve Avrupa Birliği'nin  (AB)  iklimin korunmasına ilişkin anlaşmanın sürdürülmesinden yana olduğunu söyledi.
 
"İklim konusundaki tartışma çok zorlu oldu, hatta çok yetersiz kaldı."  diyen Merkel,  6 ülkenin ve AB tarafının, iklimin korunması konusunda varılan  Paris Antlaşması'na bağlı kalacaklarını açıkça dile getirdiğini ve bu konuda ödün  verilmeyeceğini ifade etti.
 
ABD İLE İLERLEME SAĞLANAMADI
 
Merkel, "ABD'nin Paris Antlaşması'na bağlı kalıp kalmayacağına dair şu  ana kadar bir işaret yok." ifadesini kullandı.İklim konusunda ABD ile bir ilerleme sağlanamadığı için Paris  Antlaşması'nın zirvede birlikte desteklenmesinin mümkün olamadığını aktaran  Merkel, "Biz görüşlerimizden sapmayacağımızı açıkça dile getirdik"  değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP'IN SÖZLERİ YAKIŞIKSIZ

Ayrıca Trump’ın ülkesinin Almanya’yla ticaret açığına değinerek “Almanlar kötü, çok kötü” demesini de değerlendiren Merkel, bu sözlerin “yakışıksız” olduğunu ve konuyu Trump ile görüştüğünü belirtti. Trump'ın ticaret danışmanı Gary Cohn ise, “Trump Almanya ile değil Almanya’nın ticaretiyle bir sorunu olduğunu söyledi. Kendisinin babası Almanya'dan” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.