ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!

ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ!
Gaziantepspor'u deplasmanda 4-0 yenen Beşiktaş, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek armasına 3. yıldızı taktı.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor'u 4-0 mağlup eden Beşiktaş, bitime 1 hafta kala 2016/2017 sezonunu şampiyon olarak tamamladı ve 3. yıldızı armasına taktı.

Gaziantep Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maçta Beşiktaş'a farklı galibiyeti getiren golleri 6. dakikada Ryan Babel, 39. dakikada Oğuzhan Özyakup, 66 ve 76. dakikalarda Anderson Talisca attı.

Bu sonucun ardından puanını 74'e çıkaran Beşiktaş, son hafta öncesinde 70 puanlı Başakşehir'in önünde şampiyonluğunu ilan etti ve tarihinin 15. şampiyonluğuna ulaştı. Daha önce ligden düşmesi kesinleşen Gaziantepspor ise 26 puanda kaldı.

GAZİANTEPSPOR 0-4 BEŞİKTAŞ

STAT: Gaziantep Stadyumu
SAAT: 19.00
HAKEM: Mete Kalkavan
YAYIN: beIN SPORTS 1

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

GAZİANTEPSPOR: Erten, Barış, Pedroso, Musa, Abdülkadir, Thiam, Fatau, Orkan, Kangwa, Ben Hatira, Ghilas

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Oğuzhan, Cenk, Talisca, Babel, Aboubakar

MAÇTAN DAKİKALAR

6. dakikada Beşiktaş, Babel ile öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, ceza yayının sol tarafına kadar topu sürdükten sonra yerden sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

15. dakikada siyah-beyazlılar gole bir kez daha yaklaştı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun, son çizgiye inmeden pasını ön direğe hareketlenen Babel’e gönderdi. Ancak kademeye giren kaleci Erten Ersu, topa müdahale etti. Kalecinin elinden kaçırdığı topu önünde bulan Babel, pasını altıpas çizgisi gerisinde bulunan Cenk Tosun'a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunu kaleci Erten yatarak karşıladı ve gole izin vermedi.

32. dakikada ceza yayı sol çaprazın biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Oğuzhan Özyakup ortasını uzak direğe doğru gönderdi ancak araya giren savunma oyuncuları kafayla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

39. dakikada konuk ekip, Oğuzhan Özyakup ile farkı ikiye çıkardı. Oğuzhan Özyakup’un pasıyla sol çaprazda topla buluşan Babel, bekletmeden meşin yuvarlağı yeniden aynı oyuncuya aktardı. Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan, yerden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Beşiktaş, maçın ilk yarısını 2-0 önde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.