AK Parti'de kritik gün! Bir ilk gerçekleşecek

AK Parti'de kritik gün! Bir ilk gerçekleşecek
Ak Parti’yi 2019 seçimlerine hazırlayacak MYK’da ‘genç’ ve ‘aktif’ bir yönetim yaratmayı hedefleyen Erdoğan, ‘deneyimli isimler’ ile ‘gençleri’ buluşturmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından ilk MKYK toplantısını bugün gerçekleştirecek.MKYK toplantısında partinin yeni MYK’sı da belirlenecek. Erdoğan 2019 seçimlerine partiyi hazırlayacak MYK’da gençleşmeye gidecek. Bu toplantı öncesinde Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Bakanlar Kurulu gerçekleşecek. Erdoğan ile Yıldırım’ın MKYK toplantısının ardından bir araya gelmeleri ve olası kabine revizyonunu da ele almaları bekleniyor.

16 Nisan referandumunun ardından hayata geçen Partili Cumhurbaşkanı sistemi Ak Parti’nin 21 Mayıs’taki olağanüstü kongresiyle resmen hayata geçerken Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki ilk MKYK toplantısı da bugün saat 14:00’te Ak Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşecek. Erdoğan, Binali Yıldırım’ın genel başkanlığı döneminde görev yapan 50 kişilik MKYK’sından 31 ismi korumuş, 19 ismi ise yenilemişti.

GENÇLİK AŞISI

Erdoğan, başkanlığındaki MKYK’da partinin yeni yönetimi belirlenecek. Kongrede yapılan tüzük değişikliği ile partide genel başkan ile genel başkan yardımcıları arasında oluşturulan “genel başkan vekili” makamına Başbakan Yıldırım getirilecek. Mevcut MYK’da bulunan isimlerden Şaban Dişli, Nüket Hotar ile Yasin Aktay’ın MKYK’ya girememesi nedeniyle bu alanlara atama yapılacak. Bu 3 ismin yanı sıra bazı MYK üyelerinin de değiştirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Erdoğan’ın yeni MYK’yı belirlerken partinin MKYK’sına aldığı genç isimlerden birine de MYK’da görev verebileceği ifade ediliyor. Ayrıca Dolmabahçe görüşmesinde de yer alan eski bakan Mahir Ünal, Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve Zelkif Kazdal’ın da, MYK’ya girebileceği belirtiliyor. Ak Parti’yi 2019 seçimlerine hazırlayacak olan MYK’da “genç” ve “aktif” bir yönetim yaratmayı hedefleyen Erdoğan, “deneyimli isimler” ile “gençleri” buluşturmayı da hedefliyor. Her bir genel başkan yardımcılığının 4 ila 6 yardımcısı da bulunurken buralara yapılacak görevlendirmelerde Erdoğan’ın da devreye girerek genç isimleri göreve getireceği vurgulanıyor.

Ak Parti kulislerinde MYK’nın değişimi ile eş zamanlı olarak kabine revizyonu da bekleniyor.. MKYK’nın ardından bir araya gelecek olan Erdoğan ile Yıldırım’ın kabine değişikliğini ele alacağı ve son kararı burada verecekleri ifade ediliyor.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.