Kim Jong dört gözle izledi! İşte yeni hamlesi…

Kim Jong dört gözle izledi! İşte yeni hamlesi…
Kuzey Kore dünyada büyük tedirginlik yaratan füze denemelerine devam ediyor.

Kuzey Kore’nin  kısa menzilli füze denemesi başarıyla gerçekleşti. Füze 6 dakika havada kaldıktan sonra Japonya karasularına düştü.  Böylece Kuzey Kore üç haftada üç kez başarılı füze denemesine imza attı. Füzenin savaş başlığı taşıma kapasitesi olduğu ve 450 kilometre yol kat ettiği açıklandı. 

FÜZE DIŞINDA UÇAKSAVAR GÜDÜMLÜ SİLAHLAR GELİYOR

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un silah üretiminde seri üretime geçilmesi emrini verdi.  Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, üretilen silahların ‘ABD saldırganlığına’ karşı gerekli bir adım olduğunu belirtti. 

1-017.jpeg

Kuzey Kore’nin yeni hamlesi bir süredir balistik füzelerle dünyaya meydan okumasından sonra geldi. Ulusal Savunma Bilimi Akademisi tarafından hayata geçirilen uçaksavar güdümlü silah sistemi test edildi.  Testleri Kuzey Kore lideri Kim Jong-un büyük bir merakla elindeki dürbünle an be an takip etti.

KCNA haber ajansı silahın niteliği ya da testin süresi hakkında bir bilgi vermezken, Ulusal Savunma Bilimi Akademisi tarafından organize edildiğini açıkladı.

‘DÜŞMANIN VAHŞİ RÜYALARI BOZGUNA UĞRAYACAK’

‘Bu silah sistemiyle Kuzey Kore’nin operasyon kabiliyeti mükemmel bir şekilde doğrulandı’ ifadesini kullanan haber ajansı, silahların ülke çapında dağıtılacağını ve seri üretime geçileceğini belirtti.

Haberde ‘Bu sistem  hava üstünlüğü ve silah gücüyle övünen düşmanın, vahşi rüyalarını bozguna uğratacak”  ifadesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.