Kurtulmuş'tan flaş kıdem tazminatı açıklaması!

Kurtulmuş'tan flaş kıdem tazminatı açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yeni kidem tazminatı tasarısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası kameraların karşısına geçti. Numan Kurtulmuş, kıdem tazminatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Çok detaylı şekilde gündeme geldi. Politika hedefleri olarak işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak ve sürdürülebilir bir yapının ortaya konduğu rapor detaylarıyla paylaşıldı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un sözlerinin satır başları şöyle:

ŞUANDA OLGUNLAŞMA AŞAMASINDA

Bugün Bakanlar Kurulu toplantımızda üç konu gündeme geldi. Bir tanesi kıdem tazminatıyla ilgili, bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun sunumuydu. Çok detaylı şekilde gündeme geldi. Politika hedefleri olarak işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak ve sürdürülebilir bir yapının ortaya konduğu rapor detaylarıyla paylaşıldı.Dolayısıyla bu bakanlar kurulundaki ilk bilgilendirmedir. İlgili bakan arkadaşlarımız konunun daha net bir şekilde ana çerçevesine oturtulmasını sağlayacaklar ve kıdem tazminatı reformu Türkiye’nin gündemine gelecektir. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır.

'ÖTV'SİZ AKARYAKITTA MİKTAR ARTIŞI SAĞLANACAK'

Üçüncü bir konuysa, Maliye Bakanımız tarafından gündeme getirilen, gümrük kapılarında ÖTV’siz akaryakıt çalışmalarıyla ilgili yeni çalışmamızdır. İki alanda genişleme yapılacaktır. Mevcut gümrük kapılarına ilave olarak, yeni gümrük kapılarında da TIR’ların, mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV’siz akaryakıt temin etmesi sağlanacaktır. Miktarda artış sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.