Haşdi Şabi kontrolden çıktı! Anlaşmayı bozdular

Haşdi Şabi kontrolden çıktı! Anlaşmayı bozdular
Şii birliklerden oluşan Haşdi Şabi, Şincar çevresinde operasyon yapmaya başladı. Barzani yönetimi ise bu operasyona şiddetle karşı çıkıyor.

Irak'ta, İran destekli Şii Milis gücü Haşdi Şabi'nin Sincar'ın çevresinde köylerde bağımsız operasyon yapıp Suriye sınırına ulaşması Bölgesel Kürt yönetimini kızdırdı.

"HAŞDİ ŞABİ'NİN TEK BAŞINA SİNCAR BÖLGESİNDE OPERASYON YAPMASI KABUL EDİLEMEZ"

Peşmerge Güçleri Sincar Cephesi KomutanıSerbest Lezgin, Haşdi Şabi güçlerinin tek taraflı olarak Sincar bölgesinde operasyon başlatmasının Erbil ile Bağdat arasındaki askeri anlaşmanın ihlali anlamına geldiğini ve kabul edilemez olduğunu açıkladı.

HAŞDİ ŞABİ SURİYE SINIRINA ULAŞTI

Irak'ta peşmergelerin DEAŞ ile mücadelesi Musul'da yoğunluk kazanırken, İran destekli Şii Milis gücü Haşdi Şabi'nin Sincar'ın çevresindeki köylerde bağımsız operasyon yaparak bazı köyleri DEAŞ'tan alıp Suriye sınırına ulaştığı belirtildi.

HAŞDİ ŞABİ ANLAŞMAYI BOZDU

Erbil merkezli uydudan yayın yapan K24 Televizyonu'nun haberine göre, Haşdi Şabi, Erbil ile Bağdat arasında varılan anlaşmayı bozarak tek taraflı Sincar çevresinde DEAŞ'ın denetimindeki bölgelere operasyon başlattı. Sincar bölgesindeki Keyrawan ilçesini DEAŞ’ten alan Şii güçler operasyonlarını genişleterek Suriye sınırına vardıklarını duyurdu.

Haşdi Şabi Sözcüsü Hadi el Amiri, Musul’un batısında yürüttükleri operasyonlar kapsamında Keyrawan ilçesini aldıktan sonra Giruzêr ilçesinin batısındaki Faro ve Wadi Midar köylerini ele geçirerek Suriye sınırına yetiştiklerini söyledi.

SİNCAR PKK'NIN YENİ KANDİLİ VE TÜRKİYE'NİN GÖZÜ ÜSTLERİNDE

PKK'nın "yeni Kandili" olarak nitelenen Sincar'a Türkiye de hava harekatı düzenlemişti ve harekatların sürebileceği yönünde değerlendirmeler vardı.

Öte yandan Barzani yönetimi de, PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsızlık duyarken, zaman zaman bölgede çatışmalar da yaşanmaya devam ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.