F.Bahçe'den Beşiktaş'a çalım! Resmen devrede...

F.Bahçe'den Beşiktaş'a çalım! Resmen devrede...
Bu sezon Mehmet Ekici transferi ile karşı karşıya gelen ve Lens'in transferi için kıyasıya kapışan Fenerbahçe ile Beşiktaş, bu kez de Aboubakar'ın transferi için yarışıyor.

Beşiktaş'taki bu sezon performansıyla dikkatler üzerine çeken Aboubakar için "resmen" devreye giren Fenerbahçe, Porto cephesinde nabız yoklamaya başladı. Aboubakar'ın sezon sonunda biten sözleşmesini 4 yıl uzatarak gelen alternatif transfer tekliflerini değerlendirmeye almayı planlayan Porto, sözleşme uzatma konusunda Aboubakar'ın menajeri ile de dün akşam saatlerinde bir araya geldi.

Aboubakar için talep edilen 12 milyon euroluk bonservis bedelini 12 milyon euro satın alma opsiyonu ve 3 milyon euro kiralama teklifi ile bitirmeye çalışan Fenerbahçe, Kamerunlu futbolcuya da yıllık 3.5 milyon euro önerecek. Aboubakar'ın transferini sonlandırmak için bizzat Portekiz'e giden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "10 milyon euroluk satın alma opsiyonunu" kullanmayarak bu rakamı 5 milyon euro seviyesine çekmek istemesini koz olarak kullanmayı planlayan Fenerbahçe'nin Abobukar, Beşiktaş ve Porto arasında yapılan sözleşme detaylarını da incelemeye başladığı ve Aboubakar'ın çıkış opsiyonu konusunda büyük bir sürprize imza atabileceği iddia edildi.

Aboubakar, Beşiktaş ve Fenerbahçe üçgeninde yaşanan gelişmeler için bir flaş iddia da Portekiz basınından geldi. Portekiz basını, Beşiktaş'ın Aboubakar'ın 10 milyon euroluk satın alma opsiyonunda indirime gidilmemesi durumunda ısrarcı olmayacağını ve bu durumun farkında olan Fenerbahçe'nin cazip bir teklif ile Porto'nun kapısını çalmak için hazırda beklediğini ifade etti. Beşiktaş'ın ardından Fenerbahçe'nin de Aboubakar transferi için devreye girmesinin Porto tarafından büyük bir koz olarak kullanıldığının altını çizen Portekiz basını, ayrıca Aboubakar için sürpriz bir şekilde Sevilla'dan gelecek olan teklifin de Porto'yu Finansal Fair Play anlamında rahatlatabileceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.