Neden korkuyorsun Baykal?

Neden korkuyorsun Baykal?
AK Parti Grup Başkanvekilleri Nihat Ergün ve Bekir Bozdağ'dan, Ergenekon operasyonlarına ilişkin bir açıklama geldi. Açıklama'da Baykal'ın suçlamalarına da sert karşılık verildi.


Ak Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, herkesin yasalara saygılı olması gerektiğini belirterek, "Şüpheliler polis ve jandarmaların uygulamalarından övgüyle söz etmektedir. Sayın Baykal'ın yargıyı tehdit eden bir role soyunması manidardır. Ergenekon davasında açıkça taraf haline gelerek hükümeti suçlu göstermeye çalışıyor" dedi. 

Anayasa'nın, görülmekte olan bir dava ile ilgili davanın syrini etkileyecek şekilde açıkça beyanda bulunmayı açık bir şekilde yasakladığını hatırlatan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dava sürecinde açıkça görülüyor ki Anayasanın ilgili maddeleri sayın Baykal tarafından açıkça ihlal edilmektedir. Tehdit etmeyin şantaj yapmayın Sayın Baykal.. Sizi kimse dinlemiyor. Sizin dinlenecek görülecek şeyleri halk açık bir şekilde görüyor. Buırakalım yargı tahat çalışsın. Kendi diktalarını topluma dayatmak isteyenler cezasız kalmasın. Kimse halkı silahlı isyana teşvik etmek istemesin. Sivil veya asker kimsenin evinde silahlar çıkmasın. Ormanlara atılan silahlar çıkmasın. Kimse devlete ait gizli bilgi ve belgeleri ele geçirilmesin. Kimse devleti ele geçirmeye kalkışmasın. Kimse faili meçhul cinayete kurban gitmesin." 

"Bu davada hukuk işlemektedir. Sayın Baykal beli ki hukuk devleti ilkesinden rahatsızdır. Yasaların herkese eşit uygulanmasından rahatsız. Sormak istiyoruz. Baykal, nasıl bir cumhuriyet hayal ediyor? Sizi rahatsız eden nedir, dün sizi panik halinde gördük. Ergenekon virüsünün size de bulaşmasından mı korkuyorsunuz? Belgesel film için aktardığınız paradan mı korkuyorsunuz? Yanlış adamları mı finans ettiniz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.