Yıllar sonra gelen Terim itirafı! 'Kırgınım...'

Yıllar sonra gelen Terim itirafı! 'Kırgınım...'
Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, EURO2008'de Milli Takım kadrosuna çağırılmadığı için kırgın olduğunu söyledi.

Futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahalardan da kopan eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, çimlerin kokusunu bile özlediğini söyledi.

Ailesi ile birlikte yaşadığı Herne'de konuşan Baştürk, "Erken koptum futboldan. Ani gelişen bir karardı ve 33 yaşında noktaladım. Bugün düşündüğüm zaman ise 'Keşke 5 yıl daha oynasaydım' diyorum. Çimlerin kokusunu çok özledim. Sportif direktör olmak istiyorum" dedi. Ay-yıldızlı formayı 31 kez giyen Yıldıray Baştürk, 2008'de yaşadıklarını hiç unutamadığını söyleyerek, "2008 Avrupa Şampiyonası kadrosunu hak ettiğimi düşünüyordum. O sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayan tek Türk futbolcu bendim. Fatih Terim'in bu kararından sonra çocuk gibi ağladım. Zaten o günden bu yana Fatih Terim ile karşılaşmadım ve görüşmedim" açıklamasını yaptı.

SAHİPSİZ KALDIK

Kerem Demirbay'ın Almanya'yı seçmesini değerlendiren Yıldıray, "Türkiye'nin Avrupa irtibat bürosunu kapatmasından sonra futbolcularla iletişim koptu. Muhatap bulamadılar, bir bakıma sahipsiz kaldılar. Kerem Demirbay, Almanya'yı seçti ise Mesut Özil gibi bize de desteklemek düşer. Abdullah Avcı döneminde ben ve birkaç Avrupa kökenli futbolcu ile Köln'de yeniden yapılanmaya gidecektik. Fakat federasyon ve teknik ekipler değişince bu proje yattı" dedi.

BEĞENDİĞİ ÜÇ İSİM

Avrupa'da yetişen Türk futbolcuların müthiş yetenekli olduğunu söyleyen Baştürk, "Gençler çok çalışacak ve sadece futbolu düşünecek. Sürekli genç takımların maçlarına gidiyorum. Schalke'den Okan Mete ve Ahmet Kutucu ile Bochum'dan Görkem Sağlam'ı beğeniyorum" dedi.

GÜNEŞ'İN YERİ FARKLIDIR

Şenol Güneş ile Fatih Terim'i karşılaştıran Yıldıray, "Her iki hoca ile de Milli Takım'da çalıştım. Benim için Şenol hocanın yeri farklıdır. Kendisini çok geliştirdi. Oyuncular ile konuşması hiç değişmemiş, çok iyi bir eğitmen ve futbol adamıdır. Biz aslında 2002'de dünya şampiyonu olurduk ama şanssızlığımız Brezilya oldu. Yine de o efsane kadroya karşı mükemmel oynamıştık" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.