Demirören tarihi kararı açıkladı! Süper Lig'de...

Demirören tarihi kararı açıkladı! Süper Lig'de...
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören Süper Lig'e gelecek yıl geçilecek video hakem sistemi için bir açıklama yaptı.

İŞTE DEMİRÖREN'İN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"Futbolun içinde hakem hataları var. Hiç kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Video hakem sistemi Avrupa'da kullanılmaya başlandı. Türkiye'de başlaması için ilk adımı attık, deniyoruz. Bu işe Almanya, İngiltere, İtalya herkes başlıyor. Biz de Göksal Gümüşdağ ile görüştük, bugün bu sürece başladık. Video hakem sisteminin sezon başına yetişmesi imkansız. Ocak ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türk futboluna hayırlı olsun. Sezon başına yetişmesi imkansız çünkü eğitimleri uzun sürüyor. Almanya falan 1 sene hazırlandı buna. Yeni bırakmış hakemlerden de video hakem sisteminde yararlanabiliriz."

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"Yaklaşık bir yıldır video hakem sistemini istiyorduk. Bizim amacımız sezona bu şekilde başlamaktı ama eğitim süreci var. Video Hakem Uygulamasını şimdilik sadece Süper Lig'de düşünüyoruz. Hakemler maçı canlı yayın aracından takip edecek. Gerekli güvenlik sağlanacak. Son kararımız bu yönde oldu."

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre video hakem sistemi; gol, penaltı ve ihraçlarda devreye girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.