İlber Ortaylı'dan Arda Turan sözleri 'En cahili..'

İlber Ortaylı'dan Arda Turan sözleri 'En cahili..'
İlber Ortaylı, Milli Takım'da yaşanan Arda Turan olayı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CNN Türk ekranlarına konuşan Ortaylı, şu sözleri kullandı; 

''ARDA TURAN EN CAHİLİ DEĞİL''

Arda Turan benim tanıdığım futbolcular içerisinde en cahili değil. Belirli şeylere ilgisi var. Okuyor, dinliyor falan. Ne için kavga edildi bilmiyorum. Belli ki fizik ağırlığı olan insanlarda kavgaya daha çok eğilim olabilir. Diğer tarafta ne kadar melek onu da bilmiyorum. Bizim gazetelerde bellidir. Ama doğru bulmuyorum. Kitle olarak saldırmak iyi değildir. Mahalle psikolojisidir bu.

''FATİH TERİM ÜSTAD...''

Fatih Terim üstada son derece saygım var. Ama birine topla her şeyini kampı terket dersen o da istifa eder. Türk Milli Takımı'nın kendi oyuncularımız bakımından çok zengin imkanları olduğunu sanmıyorum. Tüm takımlarımız Afrikalı ve Güney Amerikalı oyuncularla dolu. Almanya'da, Hollanda'da yetişen oyuncularımızdan da üçte birisi Türkiye'yi seçiyor. Bunu da doğru bulmuyorum''

"BEŞİKTAŞ STADI DOLMABAHÇE'YE ZARAR VERİYOR"

''Bu millet bilmeden, etmeden kitle halinde saldırıyor. Uygar bir devlete yakışmayan bir hareket. Dinledim ve uzun bir cehalet edebiyatı gidiyor. Futbolla çok ilgilenmiyorum. Beşiktaş'ı tutuyorum ancak son stat olaylarından sonra pek sıcak bakmıyorum. Dolmabahçe açısından kötü yanları var. Fiziki olarak etkiliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.