Fatih Terim her şeyi tek tek anlattı

Fatih Terim her şeyi tek tek anlattı
Fatih Terim Kosova maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Terim Milli Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında "Böyle bir şımarıklıkla karşınıza çıkmak istemezdim" dedi.

Terim; "Herkesin tatilde olduğu bir dönemde, arkadaşlarımızın burada, bu özveriyle oynamasına teşekkür ederim. UEFA'ya bir rapor yazmak istiyorum. Mart'ta bir hazırlık maçı oynamıştık, bu maçı o zaman oynayamaz mıydık?

Bundan 10 gün sonra UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme oynayacak takımlarımız var. Onlara da yazık. Buna çözüm bulunmalıydı. Arnavutluk halkına da çok teşekkür ediyorum. Çok cana yakındılar bize ilgi alaka gösterdiler.

Diğer gruplarda takımlar San Marino'lar, Malta'lar, Cebelitarık'lar ile oynarken, bizim grubun sonuncusu bile Kosova. Baya neşeliyim bugün. Kolay görmüyordum. Tarih kolay değil, kimileri sakat, transferler var. Hoşumuza gitmeyen bir olay oldu.

İzlanda'nın kazanmasına mutluyum. Üzülecek bir durum yok. Bize liderlik yolu açıldı. Her yerde her şeyi yapabilen bir takımız. Eylül ayının başındaki 2 maç, belki de çok şeyi belli edecek." dedi.

"Milli Takım içerisinde bir sorun yok. Ülkemizde Mehmetçikler şehit olurken içeriden ve dışarıdan birçok düşmanla mücadele ederken ülke böyle bir durumla gündeme gelmiş olmaktan büyük bir üzüntü duyuyorum. Yinede bir söz verdim olayları elimden geldiğinde açıklayacağım.

2016'da bir takım sorunlar yaşandı. Bu sadece prim değildi. Biz Burak'a prim vermeyelim mi dedik? Böyle bir şey yok. Birçok şey yaşand orada. Enteresan olan bu yaşanmış şeylerin bizim için somut sizin için soyut olmasıydı.Oradaki konu sadece prim değildi.

Orda antrenmanlara geç çıkıldı, fotoğraflara girilmedi, bir sürü şey. Döndükten sonrada ben bir kadro açıkladım ve bazı arkadaşlarımız yoktu. Çünkü oyuncular önemlidir, oyuncular büyüktür ama bir yerde de ilkeler, disiplin veya herkesin kendini bilmesi çok önemlidir."

"OLAYLAR DIŞARIDAN İDARE EDİLİYORSA..."

Başarı elde etmek istiyorsanız Milli Takımı kulüp takımı haline getirmek zorundasınız. Bende Milli Takımı kulüp takımı haline getirdim. Her kulüp takımında olabilecek sorunlar bizim de başımıza geldi.

Buradaki fark kulüplerde bunu çabuk halledersiniz. Çünkü oyuncular sizindir, beğenmezseniz cezasını verir yollarsınız. Ama milli takımlarda böyle değildir. Oyuncular sizin değildir. Benim idare ettiğim takımlarda hiç bir zaman problem olmamıştır. Ama olaylar dışarıdan idare ediliyorsa ayrı.  

Daha sonra bu çocukları kazanmamız gerekiyor diye sonra açıkladığım kadroda bu arkadaşları da kadroya aldım. O tarihten bu tarihe de bir sorun olmadı. Peki sizlerle karşılaşılmadı mı? Karşılaşıldı. Bir tepki oldu mu? Olmadı. Bilgi sızdırıldığı iddia ediliyor. Hande'yi yalnız mı sandınız? Hande Sümertaş için bilgi sızdırıldığı iddia ediliyor. Biri de desinki Hande bana bilgi sızdırdı. 

"BEN ALDIM UÇAĞA"

Benim yanımdaki kimse bildiklerini kimseye açıklamaz. Evladımız yerine koyduğımuz bu sporcularımızın iyi olmasından başka ne düşünebiliriz ki. Olay Bilal Meşe olayı değildir. Olay gazetecilerin uçağa alınması da değildir.

Ben aldım uçağa! Onlar için zorlu bir yolculuk olacaktı. Bende gelmelerine izin verdim. Biz bir uygulama yaparken oyunculara sormayız. Biz sizi alıyoruz bir baraj koyuyoruz ve oyuncularımız rahat bir şekilde arkada seyahet ediyor. Her zaman bunu uyguladık. 

PRİM PAZARLIĞI YAPILDI MI?

Konu primmiş gibi gözüktü ama sorun o değildi. Prim bir araçtı. Dünya kimsenin etrafında dönmüyor. Benim de dönmüyor kimsenin de dönmüyor. Çağırılan ilk maç Kosova'ydı.

O günden bugüne bir sorun olmamıştı. O zaman ben Milli Takım'a aldım ancak gönlüme almadım dedim. Bazen bende içime sinmese de bir hak daha veriyorum.

Milli Takım herkesin Milli Takımı, bende affettim. Ama içime sinmedi notunu da düşmek istedim. 

"GÖRSEYDİM AYNI UÇAKLA GERİ YOLLARDIM"

Arda Turan ile Bilal Meşe arasında yaşanan olayda araya giren gazeteci Vedat Danacı, Fatih Terime 'Uçakta olayı net anlayamadım demiştiniz ama olayı o anda net olarak görüp anlasaydınız bu duruma tavrınız ne olurdu?" sorusuna Terim, "Bilal Meşe olayını net görseydim, Oyuncuyu aynı uçakla geri gönderirdim." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.