Aykut Kocaman'dan flaş açıklamalar

Aykut Kocaman'dan flaş açıklamalar
Yeniden Fenerbahçe'nin başına geçen Aykut Kocaman, Ntvspor'da açıklamalarda bulunuyor.

Aykut Kocaman'ın açıklamaları şöyle;

Fenerbahçe'yle henüz sözleşme imzalamadık ama görünen yol belli. Yardımcılarım aynı kalacak. Çünkü yardımcılarımla iyi anlaşıyoruz. Herkes birbirini tanıyor, kimin ne istediğini biliyor."Sezon başı benimle temas kuruldu"

Sezon başında Fenrbahçe'yle bir temas oldu. Pereira'nın ayrılma durumları olduğu dönemdi. O dönem ben de istemiştim Fenerbahçe'ye gelmek. Ama olabilirliği zordu. Doğru değildi. Konyaspor bir sezon önce ligi üçüncü bitirmiş ve Avrupa'ya gitmeye hak akzanmıştı ve birçok transfer benim isteğim doğrultusunda yapılmıştı. Yenis ezon yapılanması benim üzerimden olmuştu ve 1 hafta kala kulüp bırakmak dorğru değil. Kimseyi yargılamam ama benim için doğru değildi. Kimseye de faydası olmaz bu tür hamlelerin... Fenerbahçe de bu konuda anlayışlı ddavrandı açıkçası.

"Sezon sonu hissettim"

Sonraki dönemde ise, artık son haftalarda bir temas oldu. Camia içinde çünkü tanıdıklarım var. Ben de hissettim bu durumu. Aziz Yıldırım'la son olarak geçen hafta görüştük. Yapılacak olan tek şey başarılı olmak için neler yapılması gerektiğidir. Asla bir hesaplaşma durumu söz konusu değil ve olmayacak. Bence ayrılmaların da bir kalitesi olmak zorunda. Ama Türkiye'de genelde böyle olmuyor. 

"Konya'ya saygım çok büyük"

Konya halkının ben de bulmuş olduğu saygı çok büyük. Şehrin tüm büyüklerine, kulüp başkanı AHmet Şan'a herkese çok teşekkür ediyorum. Nalçacılar grubuna da teşekkür ediyorum ayrı olarak...

"Saçma sapanlıklara yanıt vermek istemiyorum"

Bu oyun iç içe bir oyun... Savunmasız atak, ataksız da savunma olmaz. Bunu iyi oyuncularla iyi yaparsanız başarılı olursunuz. Dünyanın en iyi takımları savunma yapmayan takımlar mı? Saçma sapan bir durum yaratıldı. Aptalca bir fdurum ama insanalrda değer buldu. 3. bölgede iyi olabilmek için de topu rakibe vermemen lazım. Bu da bir savunma şekli... Büyük Avrupa takımlarına bakıyorsun... Onlar savunma yapmıyorlar mı! 

"Büyük kazançlar için küçük kayıplar..."

En uyumluları bulabilmek için denemeler yapmak zorundasınız. Maçlar ileriki tarihlerde başlıyor. Maç içinde de denemeler yapmanız gerekiyor. Ama elde edeceğiniz büyük kazançlar için bazı küçük kayıplar yaşamanız gerekiyor. Bu küçük kayıplar için büyük kazançları heba etmemek gerekir. 

"Valbuena, 18-19 yaşındaki oyuncular gibi hep aç, hep istiyor"

Valbuena'yla konuştum. Benim gördüğüm, 18-19 yaşındaki oyuncuların A takıma çıkmak için yaptıkları vardır. Ben Valbuena'da onu gördüm. Aç ve sürekli istiyor. Böyle oyuncualra ihtiyaç var. Sahada ne olursa olsun, sonuç ne olursa olsun bildiği, inandığı değerleri uygulama durumu var onda... 

"Benim için çaba önemli"

Oyuncu çabalar bazen olmaz. Benim için önemli olan çaba göstermesi... 'Oldum' diyen oyuncu ortamı bozar. Toplam menfaatleri düşünüyorum. Hepimizin doğası tabii ki bireysel menfaatleri düşünme odaklı ama ikisini beraber götürebilmek en doğrusu...

"Salih'in kendisine bakması lazım"

Salih Uçan'ı 2013'ten beri görmedim. Fenerbahçe tarihinin en önemli maçıydı Benfica maçı ve Salih o maçta sahadaydı. Benim sorum şu: Önce sen... Sen ne yaptın? 18 yaşındayken ben onu kara kaşı kara gözü için çıkarmadım. Böyle bir maçta deneme yapamazsınız. O maçta da beklentilere cevap veren oyunculardan bir tanesiydi. 4 sene geçti şimdi. Bence biraz da kendisinin düşünmesi gerekir bazı şeyleri...

"'Kadro yetersiz' demek doğru değil"

Bazı maçlardan sonra Advocaat'ın 'Kadro yetersiz' demesi çok da anormal değil. Ama artık bu opyunlar silahsız savaş gibi... Mücadele ettiğiniz gruba 'Siz yetersizsiniz' demek doğru bir durum olmaz. Çünkü güvenmediğiniz bir grupla olmaz, bunu yapamazsınız. Mesleğin doğasına da aykırı...Ben Fenerbahçe'nin kadrosunun yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

"İyi oyuncular..."

Fenerbahçe'nin kadrosunu oluşturan oyuncular iyi oyunculardı.10 tane oyuncu aldıysanız, 2-3 tanesinde yanılgı olabilir. 7-8 tanesi için 'seviye konusunda problem var' denemez. Her sene böyle gitmez. Sürekli oyuncu alıp satamazsınız.

"Lens için teklif var"

Lens için kulübün teklif yaptığını biliyorum. Zannediyorum bu yeterli bir cevap... 

"Tribünlerin durumu üzüntü verici ama..."

"Tribünlerimizin hali önce üzüntü verici. Ama sebebi başarısızlık mı? F.Bahçe'nin çok daha başarısız sezonları oldu. 3 Temmuz sürecinde taraftar takıma bağlılığını gösterdi. Kadınlar geldiğinde 45 bin kadın vardı, dışarıda 15 bin erkek. Benim tek amacım, taraftarın istediği gibi sahada mücadele eden bir takım haline getirmek. 3 Temmuz sonrası başka sorunlar vardı, bu dönem başka. O dönem sorunlar çok daha ağırdı, çözümü zordu."

"Başakşehir ligin en iyi takımı"

"Geçen sene Beşiktaş ligde daha iyiydi. Bu sene Avrupa'yla birlikte götürmenin zorluklarını yaşadılar. Başakşehir şahane bir sezon geçirdi. Saha içi organizasyonu olarak açık ara ligin en iyi takımı."

"Milli Takım'da Konyasporlu oyuncu olmalıydı"

"Milli Takım kadrosu, Milli Takım seçicisinin kendi seçimidir. Kimse buna bir şey söyleyemez. Kimsenin haddine değil. Siz Futbol Direktörüyseniz, Milli Takım'a 26-30 tane oyuncu girerken, Sembolik de olsa Konyaspor'dan 1 oyuncu alınmalıydı. Sanırım Fatih Hoca, Konyaspor'u takım olarak bir bütün gördü. Bu da benim için bir gururdur."

"Ölçüyü kaybettik"

"Milli Takım çatısı altında böyle çatışmaların olması son derece nahoş. Sorunları çatışmayla çözmeye çalışıyoruz. Milli takımdaki esas sorun prim değil. Prim, her işte teşvik amaçlı. Ölçüsü olmalı. Milli Takım'da ölçüyü kaybettik"

"Alex'in kitabını okumadım"

"Alex'in kitabının okumadım. Sadece bir röportajını okudum, zihnimde kalmadı. Yanlışlar doğruların yerine geçince üzülüyorum. Bu tip olayların uzağında kalmaya çalışıyorum. Saygısızlık olmasın diye 1-2 cümle ile geçiştiriyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.