Çikolatalı sütü kahverengi inekler yapıyormuş!

Çikolatalı sütü kahverengi inekler yapıyormuş!
ABD’de nüfusun yüzde 7’sinin çikolatalı sütün kahverengi ineklerden geldiğini sandığı ortaya çıktı.

ABD Süt Ürünleri Geliştirme Merkezi tarafından nisan ayında 18 yaş ve üstü 1000’den fazla yetişkinle yapılan bir araştırmanın sonuçları herkesi şaşkına çevirdi. Zira araştırmaya katılanlardan yüzde 7’si çikolatalı sütün kahverengi ineklerden geldiğini sanıyordu.

İnternet ortamında yapılan araştırmanın tüm ülkeyi temsil eden katılımcılarla gerçekleştirildiği düşünülürse, bu, 16 milyon 400 bin ABD’linin çikolatalı sütün, süt, çikolata ve şeker kullanılarak yapıldığını bilmediği anlamına geliyor.

Öte yandan katılımcıların yüzde 48’i, çikolatalı sütün nereden geldiğini söylemekte güçlük çekti. Ayrıca araştırmaya katılan yetişkinlerin yüzde 29’u çikolatalı süt almak için çocuklarını bahane olarak kullandığını söyledi. 

ABD'lilerin birçok konu hakkında ne kadar bilgisiz oldukları daha önce yapılan birçok araştırmada da gözler önüne serilmişti.

İşte onlardan bazıları:

- Missouri Üniversitesi'nin araştırmasına göre, hamburgerin ana vatanı ABD'de her 5 yetişkinden biri hamburgerin sığır etinden yapıldığını bilmiyor.

- Kaliforniya'daki bir okulun 4 - 5 ve 6'ncı sınıf öğrencilerine sorular yönelten araştırmacılar, öğrencilerin yarısından fazlasının soğan ve marulun bitki olduğunu bilmediğini ortaya çıkardı. Her on öğrenciden 3'ünün de peynirin sütten yapıldığını bilmediği gözlemlendi.

- ABD merkezli National Geographic dergisinin araştırmasında Amerikan gençlerinin yüzde 11'i ABD'yi harita üzerinde bulamadı.
- Amerikan haber dergisi Newsweek tarafından yapılan "vatandaşlık testi" isimli araştırmada, katılımcıların yüzde 70'i anayasanın ne olduğunu açıklayamadı.

- ABD'de, İngiltere'ye karşı bağımsızlığın kazanılması sebebiyle kutlanan Bağımsızlık Günü'nün tarihi ise katılımcıların yüzde 7'si tarafından bilinemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.