"Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliğidir"

"Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliğidir"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliğidir. Hz. Adem'den geliyor. Bunu zedeleyenlere izin vermeyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliğidir. Hz. Adem'den geliyor. Bunu zedeleyenlere izin vermeyeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatih Şahin, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Ankara Sanayi Odasınca düzenlenen "Sivil Toplum Van Buluşması" toplantısına katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, yatırımların gerçekleşmesi için iki önemli faktörün bulunduğunu belirterek, "Projelendireceksiniz ve gerçekleştirecek sermayeyi temin edeceksiniz. Bunlar önemli ama yetmez. Bundan önemlisi işin takibidir. Takip edilmeyen iş yarıda kalır ve maliyeti artar. Bu nedenle Van'da işleri takip eden tıkanma alanlarına çözüm üreten mekanizmanın olması önemlidir. Bir ülkenin büyüklüğünü gösteren unsurlar vardır. Bunlardan biri beşeri kaynaklardır." dedi.

 "Ortak değerler ve vatan hepimizindir"

"Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliğidir. Hz. Adem'den geliyor. Bunu zedeleyenlere izin vermeyeceğiz" diyen Yazıcı, şunları ifade etti:

"Türkiye'nin yönetimini devraldığımız günden bu yana kaynaklarımızı projelendirerek ilerleyişimizi yürütüyoruz. Son 15 yıl için kayırmacılık yaptınız demesi söz konusu değildir. Yola çıkarken her şey Türkiye için dedik. Türkiye'nin birliğinin bütünlüğünün vurgusu vardır bunda. Etnik, mezhep ayrımı asla yapmadık. Biz birlikte Türkiyeyiz. Ortak değerlerimiz var. Ortak değerler hepimizindir, vatan hepimizindir. Bu topraklarda yaşayıp da vatanı olmayan bir kişi var mı? Neden bazıları vatan arıyor. Bu toprağı vatan yapan şehitlerdir. Bayrak hepimizin, 80 milyonda bu bayrak benimdir demeyen bir kişi var mı? O paçavra neden o zaman. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti. Ayrışma anlamına gelen söylemlere toleransla bakmak doğru mudur? Birliğimize kardeşliğimizle bağdaşır mı? Bu milletin en büyük zenginliği kardeşliğidir. Hz. Adem'den geliyor. Bunu zedeleyenlere izin vermeyeceğiz."

"Ebediyete kadar bu topraklarda birlikte yaşamaya devam edeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin de bu topraklarda bin yıldır birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşadıklarını söyledi.

Hep birlikte bu toprakları vatan eylediklerini ifade eden Şahin, "Amacımız ülkemizin doğusuyla batısını kuzeyi ile güneyini buluşturmak kardeşliğimizi pekiştirmektir." diye konuştu.

"Bütün mücadelelerde omuz omuzaydık. Kurtuluş mücadelesini birlikte verdik ve Cumhuriyetimizi hep birlikte kurduk." diyen Şahin, "Cumhuriyetimizin kuruluşu bu zenginliği barındırıyor. Bunu bize zaman içinde kavga nedeni gibi dayatmaya çalıştılar. Bu güne kadar başaramadılar bundan sonra da başaramayacaklar. Çünkü kıblemiz, devletimiz ezanımız bir. Bizi bu birlik ve beraberlikten ayıramayacaklar. Ebediyete kadar bu topraklarda birlikte yaşamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Türkiye tekrar hızlı büyüme moduna girdi"

Ankara Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nurettin Özdebir de depremden sonra Van'da ciddi bir değişim yaşandığını belirterek, bunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyanın en kıymetli coğrafyasında yaşadıklarını, her güzelin düşmanı olduğu gibi bu topraklara da göz diken olduğunu ve bundan sonra da olacağını anlatan Özdebir, "2016'da Türkiye 2.9 büyüdü. Bu çok küçük bir rakamdı. Ama dünyaya bakıldığında Hindistan ve Çin'in dışında diğer ülkeler Türkiye'den daha az büyümüş. 2002'den itibaren ciddi bir büyüme yaşıyoruz. Darbe girişiminin olduğu temmuzda Türkiye 2009'den sonra ilk kez eski büyümeyi gördü. Daha sonra alınan önlemlerle Türkiye tekrar hızlı büyüme moduna girdi. Terörü yendiğimiz sürece, birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece gayri safi milli hasılamız da artacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.