TRT’de halen FETÖ’cü mü var?

TRT’de halen FETÖ’cü mü var?
TRT’de canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan görülürken öyle bir meal yayınlandı ki, FETÖ’cü tartışmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet kanalı TRT1’de yayınlanan "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması"nın finaline katılmış, burada yaptığı konuşmada, yarışmayla ilgili eleştirilere kulak asmaya gerek olmadığını belirterek, "Biz ne yaptığımıza bakacağız, nasıl yaptığımıza bakacağız ve bu yarışmanın içeriğinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim olduktan sonra Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur" demişti. (Sözkonusu yarışmaya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’den itiraz gelmişti.)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın finaline katıldığı yarışmanın şimdi de yayınlandığı kanal yani TRT 1 yeni bir tartışma ile gündemde.

O gün TRT’de canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan görülürken ekrana gelen ayet meali, FETÖ’cü tartışmasına neden oldu.

Eskişehirli gazetecilerden Abdullah Yeşilkaya, sosyal medya hesabından, TRT1’deki o yayından bir ekran görüntüsü paylaşarak “TRT’de halen FETÖ’cüler olduğunu” savundu.

Yeşilkaya’nın paylaştığı ekran görüntüsünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte “Hesap ve ceza gününün ne olduğunu sen ne bileceksin?” ifadesi yazıyor. 

1-112.gif

Yeşilkaya paylaşımında “TRTde Hala Fetöcüler Var!

Cumhurbaşkanımızın TRT1'de katıldığı Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında okunan Kuran Meali verilirken hesap günüyle alakalı ilginç bir Kuran Meali Cumhurbaşkanımızın görüntüsüyle denk getirilmiş.tesadüfün bu kadarına da pes doğrusu” diye yazdı.

Ancak programı izleyen kimi vatandaşlardan şu bilgi geldi: “Yayını izlememiş olanlar bu görüntü karşısında şaşkınlık yaşayabilir evet, bu nasıl olur diye. Ancak sözkonusu programda yarışmacılar Kur’an okurken Türkçe mealleri ekrana veriliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekrana getirildiğinde bu meale denk gelmiş olmalı.”

(İşte sözkonusu program: TRT1'in internet sitesinde yayında olan sözkonusu programda, o bölümün saati 2:29:14)

Şimdi bu noktada, akıllarda şu soru işareti oluştu:

Sözkonusu meal ekrana verilirken, aynı anda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ekrana getirilmesi tesadüf mü yoksa kasıt mı var? 

Sözkonusu meal ekrana gelmeden önce ekranda hep Kur'an okuyan yarışmacı varken, sözkonusu meale sıra geldiğinde ekrana önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın getirilmesi ardından bu mealin yayınlanması dikkat çekiyor.

Habervaktim.com ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum