Dalan hep yalan!

Dalan hep yalan!
Sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin 2005 yılında gerçekleştirilen açılış töreninde “Bu hastane dünyada yok, aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim” diyen Bedrettin Dalan’ın, son Ergenekon operasyonu kapsamında

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatıyla 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınmaktan son anda yurtdışına giderek kurtulan Bedrettin Dalan’ın, gidiş sebebinin sağlık sorunları olduğunu iddia etmesi, akıllara eski sözlerini getirdi. 24 Ekim’de operasyon yapılacağını haber alınca önce ABD’ye, oradan da İsrail’e giden Bedrettin Dalan, 2005 yılında sahibi olduğu Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nin açılışında “Tıp Fakültemizin de bir hastaneyle taçlandırılması gerekiyordu. İnandık, yola çıktık. Bu hastanedeki teknoloji başka hiçbir hastanede yok. Dünyada yok. Aksini ispat edene hastaneyi hediye ederim” şeklinde konuşmuştu. Dalan’ın bu sözleri nerdeyse tüm Ergenekon sanıklarının bahanesi haline gelen sağlık bahanesinin ne kadar geçersiz olduğunu gösterdi. 

“ABD’DE YAPILAN HER TÜRLÜ OPERASYONU BURADA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
25 Ağustos 2005 tarihinde 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in katıldığı bir törenle açılışı gerçekleşen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi 75 milyon dolara mal olmuş, hastane açılışını üstün teknolojiye sahip robot kolla Bedrettin Dalan gerçekleştirmişti. Dalan, hastanenin dünyada ve ABD’de gerçekleştirilen bütün operasyonları gerçekleştirme kapasitesine sahip olduğunu iddia etmişti. 

Bilindiği gibi diğer bir Ergenekon sanığı olan Turhan Çömez de, soruşturma çerçevesinde gözaltına alınmak üzere arandığı günlerde İngiltere’de dil eğitimi almak üzere bulunduğunu, yurda döneceğini söylemişti. Fakat Çömez ve diğer kaçak Levent Ersöz aylardır Türk adaletinden kaçıyor.

MURAT ALAN/SİLİVRİ-VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.