79 kişiye mezar olmuştu! Yangının sebebi belli oldu

79 kişiye mezar olmuştu! Yangının sebebi belli oldu
Londra'da saatlerce söndürülemeyen ve 79 kişinin hayatını kaybettiği Freenfell Kulesi yangının sebebi resmi olarak açıklandı.

İngiltere Kenhsington’da en az 79 kişinin hayatını kaybettiği Greenfell Kulesi yangını sonrasında yapılan incelemelerde yangının patlayan bir buzdolabından kaynaklandığı ortaya çıktı. Resmi açıklamaya göre korkunç yangın binanın dışcephe kaplaması yüzünden hızla yayıldı.

Yapılan incelemelerde en az 11 çok katlı apartmanın daha ölüm tehlikesi riski taşıdığı ortaya çıktı. Onbinlerce insan hayati tehlike arz eden binalarda yaşıyor olabilir. 

The Independent’ın haberine göre dört farklı bölgede ki binaların dış cephe kaplamaları Greenfell’le benzerlikler gösteriyor.

 Belediye Meclisi tarafından verilen ve Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanlığı (DCLG) tarafından doğrulama bekleyen bilgiye göre Salford bölgesinde yenilenmiş olan 9 farklı apartmanda da aynı yanıcı kaplama malzemesi kullanıldı. 

Hükümet, toplam 600 binada kullanılan kaplama malzemesinin güvenli olup olmadığının test edilmeye muhtaç olduğunu doğruladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.