Her taşın altından çıkıyor!

Her taşın altından çıkıyor!
Almanya, Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında PKK yandaşlarıyla arbede yaşayan Cumhurbaşkanı'nın korumaları için ‘gelmesin’ dedi.

Türkiye’ye karşı, neredeyse tüm terör örgütlerine kucak açan Almanya, yeni bir skandala imza attı. Berlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında Washington’da PKK sempatizanlarıyla yaşanan arbedeye müdahale eden korumalarının G20 zirvesine gelmelerini beklemediklerini bildirdi.

Alman Hükümeti, 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg kentinde yapılacak G20 Zirvesi’ne, ABD’nin Washington’da protestoculara saldırmakla suçlayarak haklarında gözaltı kararı çıkardıkları Türk korumalarının gelmelerini beklemediklerini bildirdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schafer, “Washington’da yaşananlara dahil olan kişilerin Türkiye Cumhurbaşkanı’na Hamburg’da eşlik etmeyeceğine eminiz” dedi. Korumaların Almanya’ya giriş yapmaları halinde ise Alman makamları tarafından gözaltına alınıp ABD’ye yargılanmak üzere iade edilecekleri ima edildi.

HER TAŞIN ALTINDAN ÇIKIYOR

Son dönemde Türkiye’de çıkarılmak istenen kaosun hamilerinden biri olan Almanya, Gezi kalkışmasının finansörleri arasında. DHKP-C’nin yaptığı Çağlayan Adliyesi baskını gibi terör olaylarını planlayanları barındıran Almanya’nın, 6-8 Ekim 2014 Kobani olaylarında, bölgeye gönderdikleri istihbarat teşkilatı BND ajanları tarafından bölgede provokasyon ürettiğine dair ciddi kuşkular bulunuyor. Terör örgütü PKK’nın yuvası olan Kandil’e TSK tarafından yapılan bombardımanlardan birinde ölenler arasında Alman gizli servisine çalıştığı iddia edilen Kevin Joachim de Almanya’nın teröre verdiği desteğin en açık kanıtlarından biri oldu.

qvvak_1498621711_223.jpg

KARAYILAN’LA CANLI YAYIN

Öte yandan 7 Alman ajanın PKK’nın kullandığı Kaletuka kampında teröristlere teorik ve pratik eğitimler verdiği de ortaya çıktı. Kendi ülke sınırları içinde dahi terör örgütünün finans sağlamasına göz yuman Almanya, örgütün silah, uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı ve haraç toplamasına da sessiz kalarak destek veriyor. Almanya’nın Köln şehrinde 2011 yılı Eylül ayında düzenlenen 19. Uluslararası Kürt Kültür Festivali’nde terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan’ın canlı bağlantı yoluyla konuşma yapmasına izin verilmişti.

CUNTACILARI KANATLARI ALTINA ALDI

Terör örgütü PKK ve DHKP-C’yi Almanya iç güvenliği için tehdit olmaktan çıkarıp Türkiye’ye karşı bir koz haline getirmeye çalışan Almanya, NATO üssü olan Ramstein Hava Üssü’nde görev yapan 150 FETÖ’cü asker ile diğer 350 diplomat ve darbede etkin rol oynayan FETÖ’cülerin iltica talebini de kabul etti. Almanya’nın FETÖ’cülere hizmeti bununla sınırlı değildi. Almanlar’ın, haklarında yakalama kararı bulunan bu askerlere rütbelerine göre maaş da bağladı.

BİR DE MAAŞ BAĞLADILAR

FETÖ’cü firari askerlere 950 avro ile bin 500 avro (4 bin ile 6 bin lira) arasında ödeme yapılyor. Bu maaş çocuk sayısına göre değişebiliyor. Para yardımının yanı sıra firariler özel evlere yerleştirildi. Almanya’nın 2017 sonuna kadar 6 bin başvuruyu kabul edeceği öğrenildi.

FİRARİ SAVCILARA VİLLA

Sözde demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yapan ancak söylemleri ile icraatları ters düşen Almanya, Türkiye aleyhine faaliyet gösteren tüm terör gruplarına destek veriyor. FETÖ’nün iki firari savcısı, Zekeriya Öz ve Celal Kara, Alman makamları aksini iddia etmesine rağmen Almanların kendilerine tahsis ettiği Freiburg’daki villada kalıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Almanya’da yaşayan gurbetçiler FETÖ’cü firmalara karşı boykot çağrısı yaparken, FETÖ’yü koruma altına alan Alman makamları Stuttgart Savcılığı kanalıyla 15 kişi hakkında halkı kışkırtmak suçundan soruşturma başlattı. Baden Württemberg Eyaleti Ekonomi Bakanı Nicole Hoffmeister-Kraut, terör faaliyetlerine para sağlayan kuruluşları “yasalar çerçevesinde faaliyet gösteren firmalar” olarak niteleyip bunlara yönelik boykot çağrılarının durdurulmasını istedi.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.