İşte CHP'nin 2019 adayı

İşte CHP'nin 2019 adayı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için adayını buldu. Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin'in bugünkü köşesinden yazdıklarına göre Kılıçdaroğlu yürüyüşü tamamlayıp adayını açıklayacak.

Adalet Yürüyüşü'nü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir yandan da 2019 seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Habertürk gazetesi yazarı Oray Eğin, muhalefetin 2019 adayının kesinleştiğini bugünkü köşesinden yazdı. Eğin'in aktardıklarına göre muhalefetin adayı İlhan Kecisi. İlhan Kesici ismi bir dönemin favorisiydi. Ta ki Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde fark atana kadar.

Eğin İlhan Kesici'nin adaylığına ilişkin şu kulisleri yazdı:

"Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünün nereye varacağını merak ediyordum, meğerse kafasında cumhurbaşkanı adayını belirlemiş bile. CHP liderinin yakınlarından öğrendiğime göre yürüyüş bittikten ve kendince bir PR rüzgârını yakaladığını düşündükten sonra hızlıca 2019 kampanyasını başlatacak.

İyi haber: CHP’nin 2019’daki cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu değil.

Ama Kılıçdaroğlu’nun uzun uzun düşündükten sonra kafasına yatan isim İlhan Kesici’ymiş.

Adını ilk kez 1994’teki İstanbul belediye seçimlerinde duyuran Kesici, o dönem Türkiye’yi yönetmeye hevesli medyanın favorilerindendi. Bol adaylı seçimde Zülfü Livaneli ve Kesici arasında bölünen gazete ve televizyonlar, ikisinin arasından sıyrılıp siyasette önü açılan Tayyip Erdoğan fenomenini o gün görememişti. Refah Partisi’nin seçim başarısı, hem medya hem de siyaset için büyük bir şoktu.

2019'da aday olmak için sessizce çalışan eski ülkücü!

EKMEL BEY 2.0

1994’te Erdoğan’a karşı seçim kaybetmiş Kesici, 2019’da varlık gösterebilir mi? Kesici markasının eskiden bir tür albenisi vardı üstelik. Planlama’dan gelen, siyasetin en büyük figürlerinden Demirel’in yakını, nispeten genç, yeni ve en önemlisi denenmemişti. Dahası arkasında bugün asla hissetmeyeceği bir medya rüzgârı vardı.

Hadi seçimi kaybedip o sürede büyük işler başarmış, arkasına kitleleri katmış olsa 2019 gibi kritik bir seçimde şans verilmesi belki anlaşılabilir. Ama merkez sağdan gelip gizli sağ parti CHP’de sıradan bir milletvekili olmak dışında ne yazık ki pek varlık gösteremedi. Demirel diye bir kuvvet de kalmadı siyasette; anısı bile yok.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun aklındaki “Ekmel Bey 2.0” projesi var aslında. Müthiş bir öngörüsüzlükle yine sağ seçmenden oy kapma peşinde. Kendi tabanını da ürkütmeyecek kadar modern ve muhafazakâr bir aday gösterip denge bulacak. Saadet Partisi gibi birtakım marjinal partilerle görüşmesi bu yanılsamayı besliyor kuşkusuz. Belki de kendince girdiği her seçimi kaybedip tarihe geçme hesabı yapıyordur, o kadarını bilemem.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.