Başçalan hesabını bakın kim yönetiyormuş!

Başçalan hesabını bakın kim yönetiyormuş!
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, FETÖ'nün sosyal medya hesaplarından "bascalan" isimli hesabın adresinin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat birimi olduğunu yazdı.

Hesabın IP adresini de veren Selvi "Sadece darbe girişiminde bulunmadılar, FETÖ'nün tüm operasyonlarının bir parçasıydılar. Bu işin miladı 7 Şubat MİT kriziydi. Erdoğan'ın bileğine kelepçe vurmak için 7 Şubat'ta, 17-25 Aralık'ta üstü örtülü darbe sürecini başlattılar, ondan sonuç alamayınca 15 Temmuz'da altın vuruşa geçtiler." dedi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 17-25 Aralık döneminde yolsuzluk iddiasıyla yayınlanan ses tapelerinin Twitter hesabının adresinin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı olarak resmi kayıtlara girdiğini kaydetti. Selvi, "IP adresini de vereceğim. Turkcell Superonline tarafından 17.04.2014 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na gönderilen, ‘IP Adresi Kullanıcı Tespiti Hakkındaki' yazıda, ‘bascalan' hesabının açıldığı ve aktif olarak yönetildiği adresi olarak, ‘Emniyet Genel Müdürlüğü' gösteriliyor" diye yazdı.

Selvi'nin yazısının ilgil bölümü şöyle:

"Şimdi size 17-25 Aralık sürecinde çok aktif olarak kullanılan ‘basçalan' hesabıyla ilgili bir tespiti aktaracağım. Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip) Erdoğan aleyhinde yayın yapan ‘bascalan' hesabı nerede oluşturulmuş? Adres, devletin içi. Hem de devletin en mahrem kurumlarından birinde, o zaman Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olan Erdoğan hakkında hesap oluşturulmuş. Sadece oluşturulmamış, aktif olarak kullanılmış.

Aklınıza hemen MİT gelmesin. IP adresini de vereceğim. Daha doğrusu hesabın adresini veren ben değilim. Turkcell Superonline tarafından 17.04.2014 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na gönderilen, ‘IP Adresi Kullanıcı Tespiti Hakkındaki' yazıda, ‘bascalan' hesabının açıldığı ve aktif olarak yönetildiği adresi olarak, ‘Emniyet Genel Müdürlüğü' gösteriliyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.