Özat: Gençlerbirliği 34 deslasman maçı oynayacak

Özat: Gençlerbirliği 34 deslasman maçı oynayacak
Başkent’te 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkılacak olması Süper Lig takımı Gençlerbirliği’ni vurdu! Teknik Direktör Ümit Özat, 34 deplasman maçı oynayacaklarını söyledi.

Başkent medyasından Habervaktim Gazetesi’ne konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "19 Mayıs Stadyumu'nun durumundan dolayı bu sezon, 34 deplasman maçı oynayacağız. Bu nedenle kaliteli bir takım kurmamız şart" dedi.

Teknik direktör Ümit Özat yönetiminde gerçekleştirilen yeni sezonun ilk hazırlık antrenmanı öncesi kurban kesildi.

Antrenmana ısınma koşusuyla başlayan futbolcular, daha sonra pas-kontrol çalışması yaptı. Sezonun ilk antrenmanı, koşu ve açma germe hareketleriyle sona erdi.

19511134_1583720914972270_9041334711260790966_n.jpg

13 TEMMUZ’DA HOLLANDA

Gençlerbirliği  İki etaptan oluşacak kampın ilk bölümünde 29 Haziran – 12 Temmuz aralığında Ankara’da çalışacak. Daha sonra 13 Temmuz’da Hollanda’nın Arnhem kentine geçecek olan Başkent temsilcisi 28 Temmuz Cuma günü yurt dışındaki kamp hazırlıklarını noktalayarak Ankara’ya dönecek ve sezon hazırlıklarını Ankara’da devam edecek.

YENİ TRANSFERLER ANTRENMANDA

Gerçekleştiren antrenmana Gençlerbirliği'nin bu sezon kadrosuna kattığı yeni transferler Petar Skuletic, Serdar Özkan, Ousmane Ndiaye ve Ahmet İlhan Özek ile altyapıdan gelen Berat Ayberk Özdemir, Yıldırım Mert Çetin ve Alaaddin Okumuş da antrenmana katıldı.

TEKNİK EKİPTE DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör Ümit Özat’ın ekibinde ise değişiklikler oldu. Özat’ın yeni sezon yardımcılıklarını Önder Engin, Gökhan Tokgöz, Aydın Toscalı, Ali Eraslan,Ferdi Tatlı , Eren Aydın ve Güven Varol yapacak.

whatsapp-image-2017-07-03-at-10.05.58.jpegBaşkent ekibinin ilk antrenmanına oğlu Aras’la gelen Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, basın mensuplarına yaptığı açıklamaya, yeni sezonun Gençlerbirliği'ne ve Türk futboluna hayırlı olmasını dileyerek başladı.

Gençlerbirliği’nden ayrılan futbolculara katkılarından dolayı teşekkür eden Özat, transferleri bir an önce tamamlayıp yeni sezona en iyi şekilde hazırlanmaları gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Transferleri Hollanda kampına yetiştirmeye çalışıyoruz. Gündemimizde birçok oyuncu var. Ümit ediyorum ki bu hafta iki yabancı futbolcuyu kadromuza katacağız.Geçen sezon takım halinde iyi savunma yaptık. Baktığımız zaman aramızdan 5 oyuncu ayrıldı gibi. Gelen oyuncu sayısı ise 4. Giden oyuncuların ayrılmadığını farz edersek, takıma 4-5 takviye yapmamız gerektiğini hep ifade ediyordum.”

Stat konusunda belirsizliğin devam ettiğini aktaran Özat,"19 Mayıs Stadyumu'nun durumundan dolayı bu sezon 34 deplasman maçı oynayacağız. Bu nedenle kaliteli bir takım kurmamız şart. Savunma her şeyin temelidir, ama sadece savunma yapan değil, top ayağındayken çok daha iyi oynayan, hücum eden bir Gençlerbirliği izletmek zorundayız. Dolayısıyla endişeleri yaşamamak için bu transferleri istiyoruz. Transferleri kendime değil, kulübüme istiyorum” dedi.

 Yeni sezonda iç saha maçlarını Osmanlı Stadı’nda oynamak istediklerini vurgulayan Özat “OSTİM Stadı’nın çok uygun olacağını düşünmüyorum. Ankara’da Osmanlıspor nerede oynayacaksa biz de orada oynayalım. Dolayısıyla belki taraftarlarımız da Ankara’da oynamamızı istiyor ama niye bir Eskişehir olmasın. Karşılıklı her türlü anlaşma yapılabilir. Gerek oyuncu verme, gerekse de o sahada oynama anlamında. Herkesin güzel stadı var. Futbolcular güzel statta oynamak istiyor. İyi statta dolu tribünlere oynamak için öncelikle iyi takım kurmak lazım. Önce iyi takım kuracaksınız, sonra tribünler dolacak. Önceliğimiz mevcut takviyeleri yapmak.” diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin Hollanda kampındaki maç programı şöyle:

14 Temmuz: Gençlerbirliği-Panathinaikos (Yunanistan)

15 Temmuz: Gençlerbirliği-Reading (İngiltere)

18 Temmuz: Gençlerbirliği-Nac Breda (Hollanda)

21 Temmuz: Gençlerbirliği-Pec Zwolle (Hollanda)

25 Temmuz: Gençlerbirliği-Real Sociedad (İspanya)

27 Temmuz: Gençlerbirliği-Granada (İspanya)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.