İki Avrupa ülkesi birbirine girdi

İki Avrupa ülkesi birbirine girdi
Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, İtalya'ya tehdit niteliğinde bir mesaj gönderdi.

Kurz, ülkesinin İtalya’ya açılan Brenner sınır noktasına ilişkin tutumunun değişmediğini belirterek 'İtalya daha çok kişinin kuzeye geçmesine karar verirse biz de sınırımızı koruruz.' dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano ile Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Kurz Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir araya geldi.
 
İkili görüşmenin ardından Avusturya Devlet Televizyonu ORF’ye konuşan Kurz, İtalyan mevkidaşına, Akdeniz’de kurtarılan sığınmacıların ülkenin Lampedusa Adası'ndan ana karaya getirilmemesi gerektiğini söylediğini aktardı.
 
Kurz, Lampedusa Adası ile İtalyan ana karasındaki feribot seferlerinin durdurulması gerektiğini savunarak ana karaya ulaşan sığınmacıların Orta Avrupa’ya geçmelerinin kolaylaştığını ileri sürdü.
 
Sığınmacıların Avrupa’nın dış sınırında durdurularak ihtiyaçlarının giderildikten sonra geldikleri ülkelere geri gönderilmesinin daha kolay olduğunu belirten Kurz, "Viyana ya da başka bir yere yerleşmiş birine oranla (Avrupa’nın) dış sınırında durdurduğunuz birini çok daha kolay sınır dışı edebilirsiniz." diye konuştu.
 
Kurz, feribot seferlerinin durdurulmasına ilişkin İtalyan meslektaşıyla hemfikir olmadığını ifade etti.
 
Brenner sınırına ilişkin Avusturya’nın tutumunun değişmediğini yineleyen Kurz, İçişleri ve Savunma Bakanlığının hazırlıklarını yaptığını, olası bir durumda sınırın kapatılacağını söyledi.
 
Kurz, İtalyan yetkililerle iş birliğinin şu an için iyi devam ettiğini belirterek "İtalya daha çok kişinin kuzeye geçmesine karar verirse biz de sınırımızı koruruz." ifadelerini kullandı.
 
Kurz ayrıca İtalyan hükümetinin, Akdeniz’de sığınmacıların boğulmasını engellemek için faaliyet gösteren yardım kuruluşlarına ilişkin yeni düzenleme yapacağından duyduğu memnuniyeti sözlerine ekledi,
 
Öte yandan ORF'nin haberinde, İtalyan tarafının, Kurz’un açıklamalarını Avusturya’da 15 Ekim’de yapılacak seçimler öncesi oy oranını artırma çabası olarak yorumladığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.