Seri numarasına dikkat! Operasyonda yakalandı

Seri numarasına dikkat! Operasyonda yakalandı
Şırnak’taki PKK operasyonunda ABD’ye ait M16A4 tüfek ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin önceki gün Şırnak Beytüşşebab’ta düzenlediği operasyonda ikisi kadınolmak üzere 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Helikopterlerin de destek verdiği “Şehit Piyade Yüzbaşı Nuri Şener Operasyonu’nda sahada yapılan aramalarda ise bir adet M16A4 piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 400 adet fişek, 15 adet el yapımı patlayıcı, 11 adet el bombası, bir adet gece görüş dürbünü ve dört adet telsiz ele geçirildi.

ÖZEL KUVVET SİLAHI

Genelkurmay tarafından operasyonla ilgili bilgi paylaşımı yapılırken, ele geçirilen M16A4 piyade tüfeği dikkat çekti. Bulunan silahın üzerinde ‘Amerikan devletine aittir’ yazısının yanında kafile ve seri numarası da yazıyor: “10051959” M16A4 Amerikan Colt firması tarafından üretilen, dünyada birçok özel kuvvet personelinin envanterinde bulunan bir silah. M-16 ile kıyaslandığında bulunması güç ve tamamen Amerikan’ın kontrolünde olan ve Türkiye’de de bordo bereliler, SAT ve SAS gibi özel eğitimli askerlerin kullandığı bir tüfek.

AYNI KAFİLEDEN

PKK’lılardan ele geçirilen bu silah 2014 yılında da basına konu olmuştu. 14 Ağustos 2014 tarihinde İngiliz Daily Mail gazetesi Kanada’lı DEAŞ’lı terörist ‘Abu Turaab Al Kanadi’ hakkında bir haber yayımladı. Al Kanadi’nin twitter hesabında paylaştığı fotoğraflar habere konu olmuştu. Çünkü bu fotoğraflarda Amerikan ordusuna ait silah ve ekipmanlar bulunuyordu. Habere göre Al Kanadi bu fotoğrafların alt ına ise ‘Daha vereceğin bir şey yok mu Obama?’ notunu da yazmış. Kanadi’nin Paylaştığı fotoğraflar arasında Beytüşşebab’ta bulunan M16A4 piyade tüfeği de bulunuyordu. Bu silahın üzerinde ise yine ‘Amerikan devletine aittir’ yazısı yazarken kafile ve seri numarası dikkat çekiyor. “10052751”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.