Hudutun namusu onlara emanet

Hudutun namusu onlara emanet
Türkiye’nin Kars sınırında 2 kadın komutan kuş uçurtmuyor. Havadan ve karadan geçişe izin vermeyen cesur kadınlar TSK’nın göğsünü kabartıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde zorlu görevler üstlenen kadın komutanlar, aldıkları sorumlulukları başarıyla yerine getiriyor. Kars 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı bünyesinde görev yapan kadın komutanlar, hedeflerini 12'den vururken, her türlü zorluğun da azimle üstesinden geliyor.

SORUMLULUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK

 Kars 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda Bakım Birlik Komutanı Yüzbaşı Özlem Altundağ Fatura, hem çocuklarına annelik yapıyor, hem de tugayın araç, silah ve teçhizatını göreve hazır halde bulunduruyor. Fatura, "Bölgedeki hareket kabiliyetimizi ve ateş desteğimizi etkileyeceğinden sorumluluğumuz çok büyük. Bu sorumluluğu mahiyetimde bulunan 2 subay, 56 astsubay, 14 uzman erbaş ve 102 erbaş ile birlikte yerine getiriyoruz" şeklinde konuştu.

 Hava Savunma Füze Takım Komutanı Üsteğmen Meral Şafak Ünlü ise her türlü hava hedefini tahrip ederek dosta güven, düşmana gözdağı veriyor. Ünlü, "Çocukluğumdan beri üniformaya hayrandım. Daha önce adını bile duymadığım ilçelerde bu insanların vatan ve millet sevgisiyle görev yapmalarını çok onurlu bir davranış olarak gördüm"dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.