DEAŞ'lı terörist o isimle akraba çıktı!

DEAŞ'lı terörist o isimle akraba çıktı!
Brüksel saldırılarının faillerinin akrabası, çocuklarını örgüt kampına bırakarak saldırı için geldiği İstanbul’da eşiyle birlikte yakalandı.

İstanbul’da terör örgütü DAEŞ’e yönelik olarak sürdürülen soruşturmalar kapsamında, Suriye’den eylem için yurda giriş yapan karı koca DAEŞ’li bir çift yakalandı. Yakalanan çiftten İnterpoltarafından aranan Mehdi A. isimli erkek teröristin geçtiğimiz yıl Belçika’da düzenlenen terör saldırılarının faili olarak yakalanan El Bakraoui kardeşlerin akrabası olduğu ve bomba ve mühimmat beklerken yakalandığı öğrenildi.   

“DAEŞ’Lİ KARI KOCA ÇİFT EYLEM YAPACAK”

İstanbul TEM Şube ekipleri, istihbarat kaynaklarından aldıkları “yurda giriş yapan karı koca DAEŞ’li bir çift eylem yapacak” yönünde aldıkları istihbarat üzerine alarma geçti. İstanbulİstihbarat Şube Müdürlüğü’nün de katkısıyla çiftin Fatih’te bir evde kaldıklarını belirleyen ekipler 11 Temmuz akşamı yaptıkları çalışmaların ilkinde eylem hazırlığında bekleyen çiftten önce kadın olanına ulaştı.

ÖNCE EŞİ SONRA KENDİSİ

2014 yılında Belçika’dan gittikleri Rakka’da örgüt kamplarında bomba ve suikast eğitimi alıp hazırlandıktan sonra, çocuklarını örgüt kamplarında bırakarak kısa bir süre önce yurda giriş yapan karı koca terörist çiftten, yakalanan kadın teröristin ifadesi doğrultusunda, erkek teröriste ulaşan TEM ekipleri, yaptıkları detaylı kimlik incelemesinde yakaladıkları erkek teröristin interpol tarafından aranan teröristler listesinde bulunan Mehdi A. olduğunu tespit etti.

TELEFON VE DİJİTAL CİHAZLARINDAN SALDIRI TALİMATI ÇIKTI

Fas asıllı olup Belçika vatandaşı olan ve çok sayıda sahte kimlikle ele geçirilen terörist Mehdi A.'nın Belçika saldırılarını gerçekleştiren El Bakraoui kardeşlerin akrabası olduğu ve bu gerekçeyle interpol tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenilirken, kaldıkları adreslerden ele geçirilen dijital malzemeler ile cep telefonu yazışmalarının incelemesinden bomba ve silah beklerken yakalandıkları belirlendi.

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.