TSK uzmanından İsrail’e tam destek!

TSK uzmanından İsrail’e tam destek!
Sözde ‘Anti-Amerikancı’ Ergenekoncu ve ulusalcı çevrelerin Amerikalı hamisi Michael Rubin, Gazze’de tüm dünyanın kanını donduran vahşet için, “İsrail kendini savunma hakkını kullanıyor” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Genelkurmay’da da bir sempozyuma davet edilen Michael Rubin, vahşetin televizyonlarda canlı yayınlandığı Gazze’deki durum için “İsrail, sivillere zarar vermekten kaçınıyor” iddiasında bulundu.

GENELKURMAY, DAVET ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Genelkurmay Harp Akademileri’nin düzenlediği ‘Ortadoğu; Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları’ konulu sempozyumda Türkiye’deki ‘Ergenekoncu’ ve ‘ulusalcı’ yapılanmaya destek veren ABD’nin önde gelen Neoconlarından Michael Rubin, İsrail’in Gazze’de giriştiği katliama destek verdi.

AK PARTİ DAVASINI BİR YIL ÖNCEDEN HABER VERMİŞTİ

AK Parti hakkında açılan kapatma davasını bir yıl öncesinden haber veren ve ulusalcıların AK Parti’den kurtulması için neler yapmaları gerektiğine dair argümanlar geliştiren Rubin, Middle East Quarterly’da İsrail’in Gazze’deki saldırılarını değerlendirdi.

‘İSRAİL, SİVİLLERE KARŞI DAHA DİKKATLİ’

TSK çevrelerine yakınlığıyla bilinen Rubin, Gazze’deki durumdan HAMAS’ın sorumlu olduğunu, İsrail’in kendisini korumak için böyle bir saldırıya giriştiğini öne sürdü. Gazze’de öldürülenlerin beşte biri ya da yüzde 25’inin sivillerden oluştuğunu, daha az sivilin öldürülmesinin İsrail’in sivillere karşı daha dikkatli olmasından kaynaklandığını iddia etti.

‘FİLİSTİNLİLER BOYUN EĞENE KADAR ATEŞKES YOK’ MESAJI

Ulusalcı ve Ergenekoncu kesimlerin Amerikan ayağı olarak bilinen Rubin, HAMAS’ın roketlerinin aksine, İsrail saldırılarının sivilleri hedeflemediğini ileri sürerek, Filistinlilerin İsrail’in yaşama hakkını tanıyana kadar bir ateşkes olmasına da karşı olduğunu yazdı.

MICHAEL RUBİN KİMDİR?

ABD’nin önde gelen Neoconlarından biri olan Michael Rubin, Türk kamuoyunun yakından tanıdığı isim. AK Parti iktidarının devrilmesi için çoğu Ergenekon terör örgütü davasından tutuklu bulunan ulusalcılara akıl veren Rubin, Başbakan Erdoğan’ı karşıtlarını sindiren ‘Türkiye’nin Putin’i’ olarak tanımlamıştı. 

Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl Genelkurmay Başkanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rubin, Harp Akademileri’nde verdiği sempozyumda AK Parti iktidarına karşı sert demeçler vermiş ve ulusalcılara akıl vermişti.

Rubin, Amerikan yönetiminin AK Parti’yi devirecek bir darbe girişiminde de taraf olmamasını istemişti.

AK PARTİ'NİN KAPATILMASINI EN ÇOK O İSTİYOR

habervaktim.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.