Ganalı Abdullah amca, 'hac' hayaline kavuştu

Ganalı Abdullah amca, 'hac' hayaline kavuştu
İlk kez drone ile karşılaştığında 'Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Mekke'ye götürebilir misin?' sorusuyla tanınan Ganalı Abdullah, Türkiye'ye geldi.

TRT World çalışanı Mücahid Durmaz'ın paylaştığı 'Ganalı Abdullah amca', sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri olmuştu.

O'nun çok konuşulmasının nedeni, drone karşısında verdiği tepki değil, dronu eline alır almaz sorduğu soru olmuştu.

Ganalı Abdullah, "Bunun biraz daha büyüğünü yapıp beni Mekkeye götürebilir misin?" sorusunu yöneltmişti.

TÜRKİYE'YE GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleriyle hacı olma hayaline kavuşacak Ganalı Abdullah, bu sabah Türkiye'ye geldi.

10-002.jpeg

Gana'nın başkenti Akra'dan THY'ye ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na ulaşan Al Hassan Abdullah'a, Muhammed Fawzi Aminu Amadu eşlik etti.

Ganalı Abdullah, yaptığı açıklamada, İstanbul'da olmaktan çok mutlu olduğunu, Allah'ın gücü ve izniyle bu güzellikleri yaşadığını anlattı.

"ALLAH'A ŞÜKREDİYORUM"

Hayata gelişinden itibaren böyle bir şansın geleceği günü beklediğini ifade eden Abdullah, "Böyle bir güzelliği yaşattığı için Allah'a çokça şükrediyorum. Bunda emeği geçen herkese sürekli dua ediyorum. Haccın ardından Gana'ya döndüğümde bu fırsata sahip olduğu için huzurla uyuyabileceğim." dedi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Türk devletinin kendisi için yaptıklarının çok kıymetli olduğunu kaydeden Abdullah, Türkiye'ye Türkçe teşekkür ederek, "Burada yaşadıklarımın Müslümanlar arasında kardeşliği ve dostluğu geliştireceği için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

10-041.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.