Dev eser Ankara'da yükseliyor!

Dev eser Ankara'da yükseliyor!
Osmanlı dönemi mimarisinden esinlenerek inşa edilen ve Türkiye'den en büyük külliyelerinden biri olmaya aday Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi kamuoyuna tanıtıldı.

Ankara’nın en önemli giriş noktalarından Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde inşa edilen Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi kamuoyuna tanıtıldı. Osmanlı dönemi mimarisinden esinlenerek inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük külliyelerinden biri olma özelliği taşıyan Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi’nin önümüzdeki aylarda hizmete girmesi planlanıyor.

'15 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK'

Şantiye Şefi Mahir Hakan Özbek, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“125 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. Aynı anda yaklaşık 15 bin kişi namaz kılabilecek. Camimizin 46 ve 64 metrelik 4 adet minaresi 10 adet şerefesi var. Caminin kubbe yüksekliği 35 metre, kubbe çapı ise 16 metre. Projemizin içerinde 26 odalı bir misafirhanemiz, arasta geleneksel el sanatları ve bedesten, bunun yanı sıra 95 adet dükkanımız bulunuyor. Hamam, çay-kahve köşkü, Osmanlı-Türk mutfağı, kütüphane, misafirhane, otopark ve aşevi gibi yapılar yer alıyor.”

Külliyede, ulusal ve uluslararası seminerlere, konferanslara ve toplantılara uygun olması açısından 5 bin kişilik Kongre Merkezi binası da tasarlandı.

 Türkiye Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.