Memurun gözü Pazartesi’de

Memurun gözü Pazartesi’de
3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin, 2018 ve 2019 yılı zam oranlarını netleştirecek olan toplu görüşmeler başladı.

Memur adına masada olan Memur-Sen teklife kapalı olduğunu açıklarken, söz konusu takvim 21 Ağustos’ta tamamlanacak. Eğer hükümet bu tarihe kadar memuru memnun edecek bir teklifi kamuoyuyla paylaşmazsa pazarlık Kamu Görevliler Hakem Kurulu’na kalacak.

ANLŞAMA OLMAZSA HAKEM KURULUNA…

Memurun önümüzdeki iki yılını doğrudan ilgilendiren zam oranlarına ilişkin takvim işlerken, hükümetin her yıl için açıkladığı yüzde 3+3 şeklindeki zam teklifi tepkiye sebep olmuştu. Söz konusu tepkiler artarak devam ederken, memurun ne kadar zam alacağına ilişkin son teklif ise 21 Ağustos günü yani Pazartesi günü açıklanacak. Eğer hükümet aynı gün teklifini revize etmezse konu hakem kuruluna gidecek. Hakem Kurulu da bir haftalık çalışması sonucunda zam oranlarını bir sonraki haftaya kamuoyuna duyuracak.

SÜREÇTE NELER OLMUŞTU?

Kamu çalışanları ile emeklilerin önümüzdeki iki yılını ilgilendiren 4’üncü toplu görüşme süreci kamu adına işvereni temsil eden hükümet ile sendikaları ilk kez bir araya getirmişti. 1 Ağustos itibarıyla başlayan süreçte hükümet ilk teklifini 14 Ağustos günü yüzde 3+3 olarak açıklamıştı. Memur ise bu teklife kapalı olduğunu açıklamış, daha iyi ve kabul edilebilir bir teklif beklediklerini söylemişti. Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti adına Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın çalışan kanadını temsil ettiği görüşmelerde Kamu-Sen ve KESK de masada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.