Almanya’dan Müslümanlar’a kurban yasağı!

Almanya’dan Müslümanlar’a kurban yasağı!
Türkiye-Almanya arasında yaşanan gerilim devam ederken Alman Tarım Bakanlığı’ndan ülkede bulunan tüm mezbahanelere “Müslümanlar’a kurbanlık hayvan satmayın” uyarısı yapıldı

Türkiye’nin Adil Öksüz hakkında Almanya’ya nota vermesinin hemen ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye ile Gümrük Birliği güncellemesine devam etmeyeceğiz açıklamasında bulunmuştu. Seçim hazırlığında olan Almanya giderek yaptırımlarını artırmaya devam ederken kurban bayramını Almanya’da geçirecek gurbetçilere yönelik kurbanlık hayvan satışının yasaklandığı öğrenildi.

MEZBAHALARA YAZI

Alman Tarım Bakanlığı tarafından tüm mezbahalara gönderilen yazıda Müslümanlar’a kurban için hayvan verilmemesi konusunda emir geldiği ve tespit edildiği takdirde ağır cezalara maruz kalacakları ifade edildi.

Yaşanan mağduriyeti anlatan İsmail Ö, “Kurbanlık hayvan fiyatları ve kesimi için gittiğim çiftlikte Alman Tarım Bakanlığı tarafından kendilerine yazı geldiğini ifade eden kişi Müslümanlar’a kurban kesmek maksadıyla hayvan satışının yasaklandığını söyledi. Tüm hayvan satış ve kesim noktalarına giden yazıya uymayanlar içinde ağır cezai yaptırımların uygulanacağı ifade edilmiş. Almanya’da Müslümanlar’a yönelik iki yıldır sert uygulamalar görüyoruz. Geçtiğimiz yıl kurban kesim alanlarında polis eşliğinde ibadetimizi yerine getirebildik. Özellikle Kurban Bayramı’nda emniyet güçleri yoğun mesai harcayarak denetimde bulunuyorlar.

İSLAMİ USULLERE GÖRE HAYVAN KESİMİ YASAK

Müslümanlar’a kurbanlık hayvan satışının yasaklanmasına bahane olarak hayvana eziyet edilmemesi söylenirken mezbahalarda yapılan hayvan kesimleri de İslami usullere göre gerçekleşmiyor. Konu hakkında açıklama yapan İsmail Ö. “Almanya kurban bayramını hayvana eziyet şeklinde yorumluyor. Hayvan kesimi sadece belgesi olanlar ve şoklu bir şekilde kesmesi kaydı ile veriliyor. Ülkede İslami usullere göre kesim zaten başından beridir yasaklanmış durumda. Hayvan kesme konusunda profesyonel bile olsa şoklanmadığı sürece kesilmesine izin verilmiyor. Belirli zamanlarda şartları yerine getirdiğiniz takdirde hangi inanca mensup olursanız olun sertifika rahatlıkla alınabiliyor. Ancak Müslümanlar için hayvan kesiminde usule uymayan şartlar söz konusu. Hayvan şoklanmadığı sürece kesimine izin verilmiyor.” şeklinde konuştu.

KESİM NOKTALARINA SIKI DENETİM

İslami usullere göre hayvan kesiminin yapılmasını engellemek amacıyla kesim noktalarında da sıkı denetim söz konusu. Özellikle Müslüman olup da hayvancılıkla uğraşan şirketler üzerinde denetimi artıran Alman Tarım Bakanlığı kaçak yollarla İslami usullere göre kesim yapılmaması için sivil polisleri bile devreye sokmuş durumda. Kurban bayramına özgü mezbahanelere dağıtılan sivil polisler kesim yapanları yasaya uygun davranıp davranmadığı konusunda denetlemekle görevlendirildi. Baskı altına alınan Alman mezbahaneleri kurban bayramı süresi içinde kapalı kalmayı tercih ederek cezai yaptırımdan kurtulmaya çalışıyor. Almanya’da mezbahanelerin en yoğun müşterisi Türk’ler olmasına rağmen getirilen yasak sonucu iş yeri sahipleri de mağduriyet yaşıyor.

“İBADETİMİZE MÜDAHALE EDİLİYOR”

3 milyondan fazla gurbetçinin yaşadığı Almanya’da ibadet hakkının kısıtlandığını ifade eden İsmail Ö. son zamanlarda denetimlerin artmasını seçim çalışmaları kapsamında değerlendirdi. 

Son zamanlarda yaşanan gerilimle baskının şiddetini artırdığına dikkat çeken gurbetçi vatandaş, “Avrupa Birliğinin lideri pozisyonunda olan Almanya ibadet özgürlüğü konusunda giderek sert uygulamalara yöneliyor. Şuan Almanya’nın Fürth kentinde mehter marşının çalınması yasaklanmış durumda. Terör örgütü PKK’nın paçavraları eline alarak dalgalandırmasına ses çıkartılmıyorken Türklerin simgesi olan mehter ve üç hilalli bayraklar yasaklanıyor. PKK sempatizanları istediği gibi cirit atarken 3 milyondan fazla nüfusa sahip olan gurbetçi Türk’lere uygulanan yaptırımları kınıyoruz.” diyerek konuştu.

DİRİLİŞ POSTASI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.