Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı!

Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul için uyarı!
İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili olarak kuvvetli olması beklenmektedir.

Kentte gök gürültülü yağışın yanı sıra, yıldırım ve dolu yağışı da bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yarın için ciddi bir uyarı yaparak, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Tüm ekiplerin hazır bekletildiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre  şiddetli yağışlar bugün sabah  saatlerden itibaren etkili oldu. Özellikle Anadolu yakası kuzey kıyılarında (Kilyos, Sarıyer, Beykoz ve Şile’nin köyleri) kuvvetli olan gök gürültülü sağanak yağışların ilerleyen saatlerde dinmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor.

UYARI ÜSTÜNE UYARI GELDİ

AKOM İstanbul il genelinde Salı günü ise gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenerek özellikle Anadolu yakasında daha etkili olacağını duyurdu.

Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları nedeniyle hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapılıyor.

Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı İlçe Belediyeleri bilgilendirildi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ  ekipleri hazır bekletiliyor

DAHA DA ARTACAK

Şiddetli yağışın etkili olduğu İstanbul’da dün Beykoz’da denizde hortum oluştu. 5 dakika etkili olan hortum etrafına zarar vermeden kayboldu. Meteoroloji’ye göre kent genelinde şiddetli yağış ve dolu bugün etkisini artıracak. Başkan Kadir Topbaş, İstanbulluları toplu taşıma kullanmaya çağırdı. Meteoroloji Mühendisi Adil Tek ise bu tür hava olaylarıyla daha çok karşılaşılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.