Yenikent'te çok sayıda patlayıcı bulundu

Yenikent'te çok sayıda patlayıcı bulundu
'Ergenekon'' soruşturması kapsamında Ankara Yenikent'teki Ermeni Mezarlığı yanında bulunan, kullanılmayan bir evin bahçesinde dün akşam arama yapıldı. Kazı çalışmasında çok sayıda silah ve mühimmat ortaya çıktı. Aramalar bugün de devam edecek. İşte tüm

OLAY YERİNDE İLK GÖRÜNTÜLER (FOTO)

BU SABAH SAAT 09:20

Savcının gelmesinin ardından kazı çalışmaları yeniden başlayacak



SAAT 22:10
Sincan Yenikent'teki Zir Vadisi'nde çok sayıda mühimmatın bulunduğu alandaki ikinci kazı çalışmalarına ara verildi. Yaklaşık 5 saat sürün çalışmalarına yarın sabah devam edilecek.

SAAT 21:45
Zir Vadisi'ne getirilen ambulans bölgeden ayrıldı  Ergenekon soruşturması kapsamında kazı çalışması yapılan Zir Vadisi'ne saat 19.00 sıralarında getirilen ambulans, saat 21.40 itibariyle olay yerinden ayrıldı.Bomba uzmanlarının da yer aldığı güvenlik güçleri iki noktada kazı çalışmalarını sürdürüyor.

SAAT 21:20
Emniyet birimleri  mühimmat  ve patlayıcıların bulunduğu çukurda kazma işlemlerini tamamlayarak, belirledikleri ikinci bir noktada kazı çalışması yapmak için hazırlanıyorlar. Kazılacak ikinci noktanın  ilk kazılan yerin yaklaşık olarak 200 metre ilerisinde bir nokta olacağı bildirildi.

SAAT 21:10
İş makinası belirlenen noktayı daha da derinleştirerek kazmaya başladı.  Olay yerine basın mensupları alınmıyor. Emniyet üst seviyede güvenlik önlemleri almış durumda. Emniyet mensupları ikinci bir noktanın belirlenmesi ve kazılması ihtimalinin de olduğunu belirtti.

SAAT 20:55
Olay yerine bir iş makinasının getirildiği ve belirlenen noktada yapılacak kazıya iş makinası ile devam edileceği bildirildi.

SAAT 20:45
Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen krokilere göre yapılan kazılarda Yenikent'te tam bir cephanelik çıkarıldı. Ahşap kutularda ve poşetlerde bomba ve mühümmat bulundu.  Savcılar olay yerinde araştırma yapıyorlar. Gölbaşı'nda yapılan kazılarda iş makinaları kullanılmıştı. Arazi şartlarının kötülüğü sebebiyle bomba imha uzmanları kazma ve kürekle kazı çalışması yaparak patlayıcıları buldu. Kundaklama ve suikast amaçlı patlayıcıların ve çok sayıda el bombasının bulunduğu belirtildi. Arama çalışmalarının tek noktaya odaklandığı belirtildi. Çalışmalar 15-20 metrekarelik alanda sürdürülüyor. 30  el bombası, 10 fener, 9 sis bombası, 800 kadar G3 mermisi ele geçirildği bildirildi.

SAAT 20:00

Yenikent Zir Vadisi civarında bulunan kuyuların incelenmesi için savcının beklendiği bildirildi.

SAAT 19:45
Emniyet güçlerinin Ergenekon kazısı yaptığı Yenikent Zir Vadisi'nde çok sayıda patlayıcı madde bulunduğu bildirildi.

SAAT 19:30
İddialara göre Ankara Sincan'daki aramada çok sayıda bomba ve silah bulundu. Alınan bilgilere göre Lav silahları ve cok sayıda muhimmat bulunduğu belirtildi. Basın mensupları bölgeye fazla yaklaştırılmadığı için bu iddialar netlik kazanmadı. Henüz emniyet birimlerinden resmi bir açıklama yapılmadı

SAAT 19:10
Emniyet güçlerinin Ergenekon kazısı yapacağı Yenikent Zir Vadisi harabelerine basın mensuplarının girişi yasaklandı. 

Savcılık, kazı yapılan yerde bubi tuzağı bulunabileceği ihtimaline karşı basının bölgeye yaklaştırılmaması talimatı verdi.

SAAT 19: 00
Yenikent Zir Vadisi harabelerinde krokilerden yola çıkılarak yapılan çalışmada bir kuyu bulundu. Harabelere sırtını dönerek adım hesabı yapan bir polis, belli bir noktaya ulaştıktan sonra zıplayarak zemini yokladı. Bulunan kuyuda köpek yardımıyla arama çalışması başlatıldı.

SAAT 18:30

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Ankara'da yapılan aramalar sırasında bir zanlının evinde bulunan bilgi ve belgeler doğrultusunda Sincan Yenikent'te Zir Vadisi olarak bilinen mevkide, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince arama başlatıldığı belirtildi. Aramanın vadideki tarihi Ermeni mezarlığı yanındaki boş bir evin bahçesinde devam ettiği kaydedildi. 
 
Arama yapılan yere giden yol üzerinde önlem alan polisler basın mensuplarının bölgeye girişini engelledi. Bölgede gerekli önlemler alındıktan sonra basın mensuplarına izin verilebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.