Suudi Arabistan'dan son dakika engeli!

Suudi Arabistan'dan son dakika engeli!
Yaklaşık üç aydır Doha yönetimine tecrit uygulayan Suudi Arabistan uçuşlara izin vermedi, bankalar işlem yapmadı.

Katarlı acenteler, hacı adaylarının korktuklarını ve bu yılki rezervasyonları ertelediklerini bildiriyor.

Katar'daki hac ve Umre seyahat acenteleri, bu yılki hac organizasyonlarını Suudi Arabistan'ın engellemeleri nedeniyle yürütemeyeceklerini açıkladı.

Acentelerden ortak yapılan yazılı açıklamada, Cidde kentinde konsolosluğun ve Katar ekibinin bulunmamasının, hacı adaylarının güvenliğini ve rahatını temin etmeyi imkansız hale getirdiği belirtildi. 

Açıklamada "Daha önce kaydolan hacı adaylarının birçoğu, Katar'a karşı basında yürütülen kışkırtıcı kampanya nedeniyle hacca gitmekten korktuklarını ifade ediyor ve bu yılki rezervasyonları ertelemek istiyor" denildi.
 
Acenteler, Katar Hava Yolları'na Cidde ve Medine'ye direkt uçuş izni verilmemesi ileSuudi Arabistan bankalarının finansal işlemlerde çıkardığı zorluklara vurgu yaptı.
 
5 Haziran'dan bu yana Suudi Arabistan'ın başını çektiği ülkeler, Katar'a ambargo uyguluyor. Kara, deniz ve hava sınırları kapatılan ülkeyi 'terörizm'i desteklemekle suçlayan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn, 13 maddelik talep listesi sunmuş ancak bu liste Doha yönetimi tarafından reddedilmişti.
 
Suudi Arabistan, hacıların havaalanından kendi uçakları tarafından alınmasını istiyor. Taraflar arasında uzun süredir devam eden müzakerelerden bir sonuç çıkmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.