Rıza Kayaalp'in şampiyonluğu ailesini yine gururlandırdı

Rıza Kayaalp'in şampiyonluğu ailesini yine gururlandırdı
Milli güreşçimizin 3. kez dünya şampiyonu olması, final maçını Yozgat'taki evlerinde izleyen ailesini bir kez daha sevince boğdu.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, Yozgat'ta yaşayan ailesinin sevinç kaynağı oldu.

KAYAALP'LERİN EVİNDE BÜYÜK HEYECAN

Final müsabakasını evlerinde televizyondan izleyen Kayaalp'in annesi, babası, kardeşleri ve diğer akrabaları hem büyük bir heyecan yaşadı hem de milli güreşçinin altın madalyayı kazanması için dua etti.

"O ORADA GÜREŞİYOR BEN BURADA BİTİYORUM"

Anne Sevgi Kayaalp, finali izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun bir kez daha altın madalya almasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Oğlunun başarılarının devamını dileyen Kayaalp, "Hepimizin gözü aydın. Rıza bütün Türkiye'yi gururlandırdı, bayrağımızı dalgalandırdı, İstiklal Marşımızı söyletti. Çok gururlanıyorum. O, orada güreşiyor ama ben de burada bitiyorum, halsiz kalıyorum, duadan başka bir şey gelmiyor aklıma. Annelik çok zor bir şey." diye konuştu.

Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp madalyasını aldı

"DARISI OLİMPİYATLARA"

Baba Kelami Kayaalp de çok gururlu olduğunu dile getirerek, "Şanlı bayrağımızı dalgalandırdı, bizi mutlu etti. Çok gururluyuz." dedi.

5-097.jpg

Milli güreşçinin ablası Arzu Coşkun da Rıza Kayaalp'in emeklerinin karşılığını aldığını vurguladı.

Dünya şampiyonasında Türk bayrağını dalgalandırdığı için kardeşiyle gurur duyduğunu anlatan Coşkun, "Ailesi olarak onu çok seviyoruz. O bizim her şeyimiz, gururumuz. Allah'ım hayırlısıyla olimpiyatları nasip eder inşallah. Darısı olimpiyatlara." ifadelerini kullandı.

6-080.jpg

Bu arada, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç final sonrası Sevgi Kayaalp'i telefonla arayarak oğlunun başarısından dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.