Kurbanı murdar etme girişimi

Kurbanı murdar etme girişimi
Ortalama büyükbaş kurban fiyatlarının 10 bin lira bandında olduğu ülkemizde 90 bin liraya varan “Geleneksel Bayram Kredisi” adı altında “HARAM kampanyaları” başladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi harama davette yarışan VakıfBank, İş Bankası, Garanti Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Akbank, Şekerbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi ve DenizBank “sıcak para”nın ateşiyle nakite sıkışan vatandaşın dünyasını ve ahiretini yakma girişiminde bulunuyor.

RUS VE YUNANSERMAYELİ BANKALAR DA KAMPANYAYA KATILDI

Bin lira teklif eden bankaların yanında 90 bin liralık kurban kredisi teklifinde bulunan da var. Vatandaşları daha büyük belaya bulaştırmak isteyen bankalar ise tam 250 bin liralık “Bayrama özel 0 km taşıt kredisi” adı altında uçuk teklifte bulunuyorlar… 7 gün 24 saat ağlarını açık tutan ve bunu da vatandaşa duyuran bankalara karşı Din adamları uyarıyor: Helale haram bulaştırmayın...

İSTEYENE“ALKOL”, “DOMUZ ETİ”... İSTEYENE KURBANLIK!

Rafında alkollü içecek ve domuz eti eksik olmayan marketlerin Kurban Bayramı öncesi gayretleri ise bankalardan geri kalmıyor. AVM ve gros marketler de bankalarla el ele verip kredi kartına taksitlerle paketlenmiş kurban eti satışına başladı.

Milyonlarca kişiyi borçlandırarak perişan eden, yuvalarını dağıtan bankaların yeni hedefi Kurban Bayramı… Bayrama günler kala, helale haram katan bir dizi kampanyanın reklamını başlatan bankalar, vatandaşın ibadetini faizle yaptırmak için birbirleriyle yarışa girdi. Faiz oranlarını düşürerek göz boyamaya çalışan bankalar için vatandaşlara Prof. Dr. Cevat Akşit Hocaefendi, Din Görevlileri Birliği Derneği Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ve eğitimci-yazar Ahmet Kalkan’dan uyarı geldi.

“HARAMLA HELAL BİRBİRİNE KARIŞTIRILAMAZ”

İslam Hukuku Profesörü Cevat Akşit Hocaefendi, “Bayramlarımız, kurban kesmemiz bir ibadettir. Müslümanlara mahsus günlerdir. Müslüman bugünlerde birbirlerini ziyaret ederler, birbirlerine yardım ederler, ihtiyaçlarını karşılarlar. Bayramın güzel yanı, amacı ihtiyaç karşılamayken kredi çekilip harama bulaşmaya ne gerek var? Müslümanlar birbirinin ihtiyacını gözetsin. Faizle ibadet edilmez, haramla helal birbirine karıştırılamaz. Faiz haram kılınmıştır. Bu benim değil, yüce Allah’ın buyruğudur. Allahü Teâlâ, Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki; ‘Alışveriş helal, faiz haram kılınmıştır.’ İmkânı olan kurbanını kesip ihtiyaç sahiplerine dağıtsın. Faizle krediyle kurban kesip günaha girmesin” diye konuştu.

“KREDİ İLE KURBAN KESMEK, ŞARAPLA ABDEST ALMAKTIR”

Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım de, “Bayram kredisi ile kurban kesmek şarapla abdest almak gibidir. Hiçbir şekilde caiz değildir ve alay etmektir. İbadete haram karıştırmak manasına gelir. Bu olaylardan vazgeçilmelidir. Kurban kesmek bir ibadettir, faizli krediyle ibadet edilir mi? Haramdır, caiz değildir. Biz, Din-Bir-Der olarak caiz görmüyoruz. Kurban zekâta mükellef olana vaciptir. Parası olmayıp böyle kurban kesenlerin yaptığı uygun değildir. Maddi gücü olmayanlar kurban kesmesin, harama bulaşmasın” ifadelerini kullandı.

“HARAM HELAL BİRLEŞTİRİLDİ, HAK BATIL KARIŞTIRILDI”

Eğitimci-yazar Ahmed Kalkan Hoca ise, “Bu olayı şarapla abdest almak, domuzun bastığı yerde namaz kılmak, diyebiliriz. Kapitalizmin çirkin yüzünü biliyoruz da, ibadete el atması hepimizi rahatsız ediyor. Son iktidar zarfında gayri İslami hayatın, İslami olarak gözükmesi, İslami olmayan unsurların İslami gibi gösterilmesi meydana geldi. Bir zamanlar ‘İçkimi de içerim, haccımı da yaparım’ sözü vardı. Haram helal ayrı görülüyordu. Bugün birleştirildi, Hak batıl karıştırıldı. Bankalar Allah rızası için yardım etmez, katkıda bulunmaz. Hiçbir şey müdahale etmemiş olsa bile Allah ve Resulü’ne savaş açmış bir kurumdan bahsediyoruz. Domuzu evde beslemek gibi bir şeydir bu. Bankadan verdiği kartla ibadet olmaz, haramlarla helaller aynı terazide tartılmaz” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.