CHP'nin 'İsrail' sevgisi!

CHP'nin 'İsrail' sevgisi!
Türk-İsrail Dostluk Grubu'ndan AK Parti ve MHP'li vekillerin tamamı istifa ederken CHP'liler istifa etmemekte direniyor.

AK Parti ile CHP arasında yaşanan grup başkanlığı çekişmesi nedeniyle yoğun ilgi gören ve 305 üyeye ulaşan TBMM Türk - İsrail Dostluk Grubu'nda, İsrail'in Gazze saldırısının ardından yaprak dökümü yaşandı.

299 milletvekili, saldırıların başladığı günden itibaren bir bir istifa etti. Bugün'ün haberine göre Dostluk Grubu Başkanı Nursuna Memecan dahil AK Parti ve MHP'nin tüm üyeleri gruptan ayrıldı. Grubun CHP'li 6 üyesi ise her şeye rağmen "dostluğa devam" dedi.

İstifa etmek kolaymış

CHP milletvekilleri; Nesrin Baytok (Ankara), Onur Öymen (İstanbul), İlhan Kesici (İstanbul), Atilla Emek (Antalya), Şahin Mengü (Manisa), Vahap Seçer (Mersin) İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa etmemeyi tercih eden vekiller oldu. İstifa etmeyen milletvekillerinden bazıları gerekçe göstermezken bazıları ise istifanın gereksiz olduğunu öne sürdü.

Çözüm olmaz

CHP lideri Deniz Baykal'ın sağ kolu Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, istifanın sorunun çözümü için katkı sağlamayacağını savundu. Baytok, "İsrail halkının bir dostu olarak İsrail hükümetinin yaptığının yanlış olduğunu o halka anlatmamız gerekir. İstifa ederek zaten dost olmaktan çıkmış oluruz" dedi.

İlişkiyi koparmak faydasız

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise bu gruba üye olurken de Filistin - İsrail sorununun yaşandığını hatırlattı. Bu sorununun Gazze saldırı kesilse bile başka şekillerde devam edeceğini kaydeden Seçer, "Eğer Türkiye İsrail'e bir tepki gösterecek ise bu bizim istifamız ile böyle cılız bir şekilde olmaz. Hükümet karar alıp İsrail'deki büyükelçimizi çağırabilir veya Ankara'daki İsrail elçisini gönderebilir" dedi.

İlişkileri koparmanın faydasının olmayacağını ifade eden Seçer, ileriki günlerde en azından Türkiye'nin görüşünü iletme fırsatı bulmak için dostluk grubuna ihtiyaç olduğunu öne sürdü. Seçer, istifa etmemesinin Gazze saldırısına duyarsız kaldığı şeklinde anlaşılmamasını istedi.

GAZZE'DE KAN VE GÖZYAŞI-TIKLA

FİLİSTİN SALHA AİLESİNE AĞLADI-TIKLA

İŞTE SİYONİST VAHŞETİ-TIKLA

GAZZE'DE KATLİAM DURMUYOR-TIKLA

BU ACIYA HANGİ YÜREK DAYANIR-TIKLA

KATİL İSRAİL, BÖYLE ÖLÜM YAĞDIRIYOR-TIKLA

SİYONİST İSRAİL GAZZE'Yİ VURUYOR-TIKLA

GAZZE ATEŞ ALTINDA-TIKLA

SALDIRILAR SONRASI GAZZE-TIKLA

İSRAİL VAHŞETİ BÖYLE YANSIDI-TIKLA

KATİL İSRAİL, CAMİLERİ BÖYLE HEDEF ALDI-TIKLA

İSRAİL ÖLÜM SAÇMAYA DEVAM EDİYOR-TIKLA

İSRAİL GAZZE'DE KATLİAM YAPTI-TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.